Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανθούση: Ενισχύονται προγράμματα φυσικής άσκησης για ηλικιωμένους

Offsite Team -
05.10.2021 - 14:07

Ανθούση: Ενισχύονται προγράμματα φυσικής άσκησης για ηλικιωμένους

Tο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας προωθεί σειρά δράσεων, φέρνοντας στο προσκήνιο τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, μαζί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ενισχύει και εξελίσσει την πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας για παροχή προγραμμάτων φυσικής άσκησης σε ηλικιωμένα άτομα, είπε σε χαιρετισμό της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη προγράμματος άθλησης ηλικιωμένων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση κατά τον χαιρετισμό της η κ. Ανθούση ανάφερε ότι, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ημέρας για Άτομα Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας προωθεί σειρά δράσεων, φέρνοντας στο προσκήνιο τα άτομα της τρίτης ηλικίας, μια ομάδα του πληθυσμού στην οποία ολόκληρη η κοινωνία οφείλει σεβασμό και εκτίμηση.

Η επιλογή του συνθήματος της εκστρατείας του Υφυπουργείου «Κανένας Μόνος», έχει διττό νόημα είπε και πρόσθεσε ότι η «υπόσχεση της Πολιτείας έναντι στα άτομα της τρίτης ηλικίας ότι δεν θα αφεθούν μόνοι, αλλά και η πρόσκληση προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους, εθελοντικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση  και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να συστρατευθούν μαζί μας ώστε μέσα από συνέργειες να ενισχύσουμε την προσφορά μας προς την κοινωνία με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο. Αυτός ήταν και ο στόχος της Κυβέρνησης με την ίδρυση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Μέσα από συνεργασία και συντονισμό και με στοχευμένες δράσεις, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας, και να διασφαλίσουμε ως πολιτεία ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας, δημιουργώντας συνθήκες για μια αξιοπρεπή διαβίωση στον καθένα από εμάς».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με την αρωγή του προγράμματος Αθλητισμός για Όλους του ΚΟΑ, επεκτείνεται σε παγκύπριο επίπεδο η δράση που ήδη υλοποιείται στην Επαρχία Λεμεσού και έχει ως κεντρικό στόχο να εντάξει στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων μας την άθληση και την φυσική άσκηση, χαρίζοντας τους στιγμές διασκέδασης, ενδυναμώνοντας την πνευματική διαύγεια και την ευημερία τους και αυξάνοντας το προσδόκιμο υγιούς ζωής τους, σημείωσε η Υφυπουργός.  

Βούλησή μας, πρόσθεσε είναι να δώσουμε στους ηλικιωμένους μας τα εφόδια για να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την ποιότητα ζωής τους και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία,  χωρίς να νοιώθουν μόνοι και ξεχασμένοι.  

Καταλήγοντας η κ. Ανθούση εξέφρασε τις ευχαριστίες στης στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας για συνεργασία και να διαβεβαιώσω ότι αυτό θα είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων και συνεργασίας σε δράσεις που μας αφορούν και στο Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας για την πολύχρονη προσφορά του στα κοινά και είμαι σίγουρη πως με τον ενθουσιασμό που τους διακατέχει θα συνεχίσουν την πολύπλευρη δράση τους.  

Από πλευράς Κυβέρνησης, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ετοιμότητα και τη θέλησή μας να στηρίξουμε τέτοιες δράσεις, συνεχίζοντας το έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής υπό την καθοδήγηση της Υπουργού Εργασίας, είπε καταλήγοντας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home