Αντιπαράθεση Πετρίδη - ΑΚΕΛ για τα «χρυσά» διαβατήρια

Αντιπαράθεση Πετρίδη - ΑΚΕΛ για τα «χρυσά» διαβατήρια

Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι εκ του περισσού αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ

Απαντήσεις στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σε σχέση με την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα δίνει μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο υπουργός Οικονομικών. 

Αυτούσια η απάντηση του: 

Η κατάθεσή μου, όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ. Ότι δηλαδή η Κυβέρνηση, μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Πρόγραμμα, λόγω των καταχρήσεων οι οποίες γίνονταν από διάφορους εμπλεκομένους και για τα οποία και η ίδια η Κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσαν στον τερματισμό του Προγράμματος

Είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θεσπίστηκαν, μεταξύ άλλων, πολλαπλές διαδικασίες ελέγχου δέουσας επιμέλειας, τόσο εσωτερικά όσο και με οίκους του εξωτερικού, μονάδα ελέγχου πολιτογραφήσεων, μέτρα αποκλεισμού ατόμων υψηλού ρίσκου, ενώ καταρτίστηκε μητρώο παρόχων καθώς και κανονισμοί λειτουργίας του.

Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι εκ του περισσού, αφού κανένα κόμμα δεν είχε προτείνει είτε συγκεκριμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, είτε την κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένος ο Στέφανος Στεφάνου απο πλευράς ΑΚΕΛ αναφερόμενος στην κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών και τέως Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πετρίδη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής είπε:  «Ο Υπουργός επιβεβαίωσε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά εδώ και χρόνια τα σοβαρά προβλήματα και τις τρύπες του προγράμματος πολιτογραφήσεων αλλά συνειδητά επέλεξε να μην προβεί σε διόρθωσή του. Συνειδητά επέλεξε να μην εισακούει τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, της ΕΕ και διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα». 

Home