Αντίστροφη μέτρηση για την Τριμερή στο Βερολίνο (Φωτος)

Αντίστροφη μέτρηση για την Τριμερή στο Βερολίνο (Φωτος)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Στο Βερολίνο έφτασε πριν από λίγο η Δημοσιογραφική αποστολή ενόψει του δείπνου που παραθέτει αύριο, Δευτέρα ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στους δύο ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί στα πλαίσια τριμερούς συνάντησης με στόχο να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.  

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου πριν την αναχώρηση του ΠτΔ για την Γερμανική Πρωτεύουσα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί ότι είναι εφικτή η κατάληξη στους όρους αναφοράς, προσθέτοντας ότι «ο αντικειμενικός στόχος είναι να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα επανέλαβε παράλληλα την πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και την θέση της ε/κ πλευράς για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων στο αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμη και εντός Δεκεμβρίου.

Το δείπνο στο ξενοδοχείο Adlon Kempinski, δίπλα από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Κύπρου).

Παρόντες θα είναι ο Αντόνιο Γκουτέρες και οι δύο ηγέτες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να κληθούν να συμμετάσχουν και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών.  

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Βερολίνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Πρέσβης Κυριάκος Κούρος και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παντελής Παντελίδης. 

Η Offsite βρίσκεται στο Βερολίνο και θα σας μεταφέρει όλα τα τεκταινόμενα από την συνάντηση των τριών.

βερολινοβερολινο

Home