Άντρος: Δεν γίνεται αλλού αυστηρότητα & στις εκκλησίες ευελιξία

Άντρος: Δεν γίνεται αλλού αυστηρότητα & στις εκκλησίες ευελιξία

''Δεν γίνεται άλλους να τους συλλαμβάνουμε και σε περιπτώσεις που αφορούν ιερωμένους να σιωπούμε''

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σχολίασε ο Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με αντιπροσωπεία του Δήμου Τσερίου.

«Νομίζω ότι έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα» και πρόσθεσε ότι έχει διαβάσει τις επεξηγήσεις, τις οποίες έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας για το σκεπτικό, στη βάση του οποίου λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις «και πρέπει να επιμείνω στην άποψη ότι δεν υπάρχει λογική για κάποια από αυτά τα μέτρα», σημείωσε σχετικά με τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα. 

 

«Αναφερόμαστε στα γυμναστήρια, στη βάση μιας τοποθέτησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα στην Κύπρο, τα οποία λένε ότι με βάση τις έρευνες που γίνονται, δεν έχουμε διασπορά του κορωνοϊού στα γυμναστήρια γιατί λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Διερωτώμαι, λοιπόν, γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή αυτού του μέτρου. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι με τις επιχειρήσεις σίτισης. Δεν μπορεί να ευσταθεί το επιχείρημα ότι μα επειδή υπάρχει take away, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τα εστιατόρια. Δεν σοβαρομιλούμε; Όταν λες κάποιου ότι μετά τις 19.00 πρέπει να κλείνεις, δεν θα μπορέσει να ανοίξει», πρόσθεσε.

 

Και όλες αυτές οι επιχειρήσεις, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «αντιλαμβάνεστε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα από το περασμένο Μάρτη, θα κινδυνεύσουν να κλείσουν.

 

«Πάρα πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις θα κλείσουν και η Κυβέρνηση θα πρέπει από την μια να δει πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυτή την στιγμή και από την άλλη να προβεί στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων αυτών που θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες. Δεν γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις να εξαντλείται η αυστηρότητα του κράτους, ενώ σε άλλες , όπως παραδείγματος χάριν στα ζητήματα που αφορούν τις Εκκλησίες να δείχνουμε τεράστια ευελιξία. Δεν γίνεται να κυνηγούμε ανθρώπους για αναρτήσεις που κάνουν στο διαδίκτυο, να τους συλλαμβάνουμε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν ιερωμένους να σιωπούμε», σημείωσε.

 

Τα δύο μέτρα και σταθμά, είπε ο κ. Κυπριανού, δικαιολογημένα προκαλούν αντιδράσεις από τον κόσμο.  

Home