Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άντρος για Τσαβούσογλου: Οι θέσεις που θέτει είναι απαράδεκτες

Offsite Team -
19.11.2019 - 13:26

Άντρος για Τσαβούσογλου: Οι θέσεις που θέτει είναι απαράδεκτες

Thumbnail
Απαντά σε Τσαβούσογλου ενόψει της συνάντησης στο Βερολίνο, καλώντας παράλληλα τους ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, χαρακτηρίζει τις θέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ως απαράδεκτες, δυναμιτίζοντας τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Τσαβούσογλου ενόψει της συνάντησης στο Βερολίνο ξεκαθαρίζει ποια είναι η στάση της Τουρκίας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις η Τουρκία θα δεχτεί να ξαναπάει σε διαπραγματεύσεις. Οι θέσεις που θέτει είναι απαράδεκτες. Είναι θέσεις που ουσιαστικά δυναμιτίζουν την κάθε προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Βέβαια, αυτά τα οποία απαιτεί καλύπτονται, κατά την άποψη μας, με τρόπο πολύ ικανοποιητικό στο Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα.

Ο κ. Γκουτέρες ξεκάθαρα στο Πλαίσιο του μιλά για πολιτική ισότητα, μιλά για αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη διακυβέρνηση του τόπου και ξεκαθαρίζει ότι θα έχουν μια θετική ψήφο αλλά όχι παντού. Η Τουρκία λοιπόν, αν διαφωνεί με το Πλαίσιο του ΓΓ να το πει ξεκάθαρα και να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όποια προβλήματα θα προκύψουν στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Εμείς θα απευθυνθούμε για ακόμα μια φορά στον κ. Ακιντζί και στον κ. Αναστασιάδη για να τους πούμε ότι είναι Κύπριοι και εκείνο που θα πρέπει να καθοδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους είναι το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Κύπρου και του συνόλου του κυπριακού λαού. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να μεταβούν στο Βερολίνο με πρόθεση να συνεργαστούν έτσι ώστε να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς και εάν και εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να παρεμβάλλει εμπόδια να αναλάβει την ευθύνη για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις θα προκύψουν.»

Home