Άντρος: Ο Ιωνάς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Γεν. Εισαγγελέας

Άντρος: Ο Ιωνάς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Γεν. Εισαγγελέας

Μετά τις δηλώσεις Γιώργου Λουκαϊδη, παίρνει θέση και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απαντά για τον διορισμό του νέου Γένικου Εισαγγελέα. Ο κ. Κυπριανού μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως δεν διαμορφώνουν τις θέσεις τους με βάση τον "φόβο" για διορισμό του Ιωνά Νικολάου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέροντας παράλληλα ομως πως το ΑΚΕΛ θεωρεί πως ο Ιωνάς Νικολάου δεν πληρεί τις προυποθέσεις για τη θέση. 

Δείτε αυτούσια τα όσα δήλωσε: 

"Πρώτα και κύρια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το ΑΚΕΛ δεν τοποθετείται στο νομοσχέδιο που είναι ενώπιον της Βουλής με βάση το σκεπτικό ότι μπορεί ο επόμενος Γενικός Εισαγγελέας να είναι ο κ. Ιωνάς Νικολάου. Τοποθετείται στα νομοσχέδια τα οποία υπάρχουν στη Βουλή με βάση τις απόψεις που έχει στη βάση της φιλοσοφίας που μας καθοδηγεί. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό για να μην υπάρχει παρανόηση, διότι, η εφημερίδα «Αλήθεια» λέει ότι διαμορφώνουμε θέσεις για νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής λόγω του ότι φοβόμαστε ότι θα διοριστεί ΓΕ ο κ. Ιωνάς Νικολάου."

Ερώτηση δημοσιογράφου: Δηλαδή δεν προσωποποιείτε το θέμα;

"Όχι, να το ξεκαθαρίσω. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στα νομοσχέδια που υπάρχουν ενώπιον της Βουλής τοποθετούμαστε με βάση τις θέσεις και τη φιλοσοφία που μας καθοδηγεί. Και δεν έχει καμία σχέση με το ποιος θα είναι αύριο ο ΓΕ.

Τώρα, στο θέμα του ΓΕ, το Σύνταγμα θέτει κάποιες προϋποθέσεις για το ποιος πρέπει να είναι ο ΓΕ και αυτές οι προϋποθέσεις βάζουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Εκείνο το οποίο λέμε λοιπόν, στον κ. Αναστασιάδη είναι ότι θα πρέπει να σεβαστεί τις προϋποθέσεις που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα για το ποια προτερήματα πρέπει να έχει ο ΓΕ ο οποίος θα διοριστεί. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως το προσωπικό με τον κ. Νικολάου. Θεωρούμε όμως ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις οι οποίες τίθενται από το Σύνταγμα, γιατί απλούστατα έχει αποδείξει στην όλη του πολιτική πορεία ότι υπολείπεται κατά πολύ από αυτές τις προϋποθέσεις.

Εάν λοιπόν, ο κ. Αναστασιάδης παρόλα αυτά τον διορίσει τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι είναι άλλοι οι λόγοι για τους οποίους διορίζεται ο κ. Νικολάου στο πόστο του ΓΕ. Για να εξυπηρετήσει δηλαδή τις διάφορες σκοπιμότητες είτε του ΠτΔ είτε του ΔΗΣΥ."

Home