Άντρος: Ο ΚΕ είπε ότι δεν διατάχθηκε έρευνα για πολιτογραφήσεις

Άντρος: Ο ΚΕ είπε ότι δεν διατάχθηκε έρευνα για πολιτογραφήσεις

Ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από ΠτΔ για πολιτογραφήσεις

Η σιωπή στο θέμα των πολιτογραφήσεων σημαίνει ενοχή, δεν σημαίνει τίποτα άλλο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση "εξακολουθεί να κρύβεται και να αφορίζει όποιους της υποβάλουν ερωτήματα". Ζήτησε δε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θέμα.  

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου και αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για τον τρόπο, όπως είπε, με τον οποίον ο ίδιος ο Πρόεδρος, αλλά γενικότερα η κυβέρνηση αντιδρά σε αυτό το θέμα.

 

«Ένα θέμα, το οποίο έχει εκθέσει διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα θέμα το οποίο έχει γυριστεί σε φιλμ με όχι τυχαίους ηθοποιούς - Μέριλ Στριπ, Αντόνιο Μπαντέρας και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς - οι οποίοι δυσφημίζουν τη χώρα μας και αντί η κυβέρνηση να νιώσει την ανάγκη να χύσει άπλετο το φως της διαφάνειας και να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα εξακολουθεί να κρύβεται και να αφορίζει όποιους της υποβάλουν ερωτήματα», σημείωσε.

 

«Θα ρωτήσω λοιπόν», πρόσθεσε, «ξανά και την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον ίδιο τον κ. Προδρόμου - ο οποίος σήμερα πρέπει να πω ακύρωσε τον εαυτό του. Είπε ότι δεν έχουν διατάξει οποιαδήποτε έρευνα για το θέμα των πολιτογραφήσεων, ενώ ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα με την ολοκλήρωση των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου εξήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας με την οποία είχαμε διαφωνήσει με τον τρόπο που θα γινόταν. Σήμερα διέψευσε τον εαυτό του».  

«Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη και πρέπει να απαντήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι η σιωπή δεν θα αφήσει το θέμα να ξεπεραστεί κι όλα καλά όλα ωραία συνεχίζεται η ζωή μας. Επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας δυσφημίζεται διεθνώς κι αυτό οφείλεται σε ενέργειες στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη να απαντήσει ξεκάθαρα. Έχει χρησιμοποιηθεί το αεροπλάνο του Σαουδάραβα, τον οποίον είχαν πολιτογραφήσει το 2016, για μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας; Με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί; Πού έχει επενδύσει αυτός ο Σαουδάραβας; Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν. Πού έχει επενδύσει και του έχει δοθεί το κυπριακό διαβατήριο;», είπε.  

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, ο οποίος όπως πολλοί άλλοι ασχολείται με αυτό το θέμα που ονομάζεται πολιτογραφήσεις. «Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διέπεται το αξίωμα του από κώδικες δεοντολογίας και ηθικής. Ο ίδιος είχε εξαγγείλει κώδικα συμπεριφοράς όταν αναλάμβανε την προεδρία της Δημοκρατίας. Πόσον όλα αυτά τα οποία κάνει είναι εναρμονισμένα με τον κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που πρέπει να διέπει τον οποιονδήποτε έχει ένα δημόσιο αξίωμα; Αναμένουμε λοιπόν απαντήσεις από τον κ. Αναστασιάδη και επαναλαμβάνω ότι η σιωπή σημαίνει ενοχή, δεν σημαίνει τίποτα άλλο», πρόσθεσε.

Home