Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άντρος: Ο ΠτΔ με απειλούσε να σιωπήσω ανεμίζοντας μου έγγραφα

Offsite Team -
04.09.2020

Άντρος: Ο ΠτΔ με απειλούσε να σιωπήσω ανεμίζοντας μου έγγραφα

Thumbnail
Κούσιος: Ο ΠτΔ ούτε εκβίασε ούτε απείλησε

Αγριεύει η κόντρα Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για το θέμα των πολιτογραφήσεων. Το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κατηγόρησε τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη ότι ‘’με απαράδεκτες και ανήθικες πρακτικές προσπάθησε να αποσπάσει την σιωπή του’’ για το θέμα. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Άντρος Κυπριανού, ανέφερε ότι σε κατ´ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από τα δημοσιεύματα του Αλ Τζαζίρα, ο Πρόεδρος ανέμιζε κατά την έκφραση του έγγραφα. απειλώντας τον με αποκαλύψεις. Όπως είπε, προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει τη σιωπή του.

Ο κ.Κυπριανού, δήλωσε ότι τα πιο τρανταχτά ονόματα που έλαβαν υπηκοότητα και έχουν απασχολήσει την ανθρωπότητα αφού έχουν εις βάρος του κατηγορίες, ήταν πελάτες του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη. ‘’Ποιους δωροδόκησε ο Νίκος Αναστασιάδης για να πάρουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πολιτογράφηση’’; είπε ο Άντρος Κυπριανού.

Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση, αν έχει τα κότσια να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή, για την οποία έκανε χθες αναφορά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Επιπλέον κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι με ανήθικο τρόπο προσπαθούν να πλήξουν την μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτο του.

Κούσιος: Ο ΠτΔ ούτε εκβίασε ούτε απείλησε

Με παρέμβαση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκους Κούσιος, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Άντρου Κυπριανού. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κούσιος, είπε, ότι ο Πρόεδρος ούτε εκβίασε ούτε απείλησε.

Όπως είπε, ‘’το μήνυμα, που ήθελε να στείλει είναι πως πρέπει να σταματήσει ο πυροβολισμός ενός προγράμματος που πρόσφερε στην οικονομία και έδωσε τη δυνατότητα για δημιουργία θέσεων εργασίας’’.

Ο κ. Κούσιος, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει την επιστολή στη δημοσιοτητα, ενόψει του διορισμού επιτροπής από το Γενικό Εισαγγελέα, η οποία θα διερευνήσει το σύνολο των πολιτογραφήσεων.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, είπε, αναγνώρισε ότι υπήρχαν αδυναμίες και αστοχίες στο προγραμμα, γι αυτό και προχώρησε σε βελτιώσεις.

 

Home