Άντρος-Περισσότερη ανησυχία για στάση ΠτΔ μετά τις δηλώσεις Ταλάτ

Άντρος-Περισσότερη ανησυχία για στάση ΠτΔ μετά τις δηλώσεις Ταλάτ

Καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει

Οι δηλώσεις του κ. Ταλάτ επιτείνουν ακόμα περισσότερο την ανησυχία την οποία έχουμε για τη στάση την οποία τηρεί ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, με αφορμή τοποθέτηση του τέως Τ/κ ηγέτη "ότι ο κ. Αναστασιάδης του είπε ότι θα είναι χαμένος κόπος η μετάβαση του στο Βερολίνο".

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η τοποθέτηση του κ. Ταλάτ "δεν είναι δημοσιεύματα στον Τύπο όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Προδρόμου" και κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει.

"Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει την αντίληψη ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η ίδια με τη στάση της, είναι κρύψετε να περάσουμε. Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο αυτό, την ώρα που όταν ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην αντιπολίτευση, προπαγάνδιζε και μιλούσε πάντοτε υπέρ της απόλυτης διαφάνειας. Πρέπει να λειτουργήσει λοιπόν με διαφάνεια. Να γνωρίζει ο κόσμος αν αυτά τα οποία λέγονται όντως είναι πραγματικά γεγονότα", αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Κυπριανού προσθέτει πως εδώ και μέρες το ΑΚΕΛ έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι ενώ επίκειται μια σημαντική συνάντηση, η ρητορική η οποία αναπτύσσεται από την πλευρά πρωτίστως της Τουρκίας, "αλλά και από τη δική μας την πλευρά, λυπούμαι να παρατηρήσω, εκπέμπουν έντονο αρνητισμό".

Ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια σημασία η οποία υπάρχει για να καταλήξουμε σε συμφωνία στην τριμερή και στη συνέχεια στην άτυπη διάσκεψη, με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

"Αλίμονο αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα διολισθαίνουμε ολοένα και περισσότερο προς την οριστική διχοτόμηση. Είναι ευθύνη λοιπόν του κ. Αναστασιάδη να μην παρασύρεται από την παρελκυστική τουρκική πολιτική αλλά να λειτουργήσει με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό ενόψει της τριμερούς συνάντησης, με στόχο αυτή να αποδώσει αποτελέσματα, ή αν όχι, να είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για την όποια αποτυχία θα την έχει η τουρκική πλευρά", καταλήγει στην δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΚΥΠΕ

Home