Άντρος: Συγχαρητήρια στο ΙΝΓΚ για την συμβολή του στην πανδημία

Άντρος: Συγχαρητήρια στο ΙΝΓΚ για την συμβολή του στην πανδημία

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια από το ΑΚΕΛ στο ΙΝΓΚ για την συμβολή του στην πανδημία

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εργάστηκαν με ανιδιοτέλεια και ακούραστα, ιδιαίτερα κατά το αρχικό στάδιο, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, που επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.  

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ο δικός τους ρόλος, μαζί με τους επαγγελματίες υγείας – και αναφέρομαι στους γιατρούς, τους νοσοκόμου και όλο το άλλο προσωπικό που εργάζεται στα νοσηλευτήρια – που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να έχουμε αυτή την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας».

 

Το Ινστιτούτο, πρόσθεσε, χρήζει της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης από την πολιτεία για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον ρόλο τον οποίο έχει, όχι μόνο σε πανδημίες, αλλά στον γενικότερο ρόλο που διαδραματίζει στα ζητήματα υγείας.

 

«Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση στην κυβέρνηση να στηρίξει ακόμα περισσότερο το Ινστιτούτο Γενετικής για να μπορέσει ακόμα πιο αποτελεσματικά να διαδραματίσει το ρόλο του».  Ο τομέας της υγείας, μαζί με εκείνους της παιδείας και της κοινωνικής μέριμνας, είναι εξαιρετικά σημαντικοί για κάθε κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και είναι σύγχρονο, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.  

«Και θέλουμε -εάν το κράτος θέλει να λέγεται πραγματικά σύγχρονο- να επενδύει στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής μέριμνας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν σε όλους να έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής».  

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους επιστήμονες του Ινστιτούτου για την προσπάθεια και τη συμβολή τους.  

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έχει συμβάλει σε καθοριστικό βαθμό στην πανδημία του κορωνοϊού μέσα από τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις μοριακού ελέγχου,, σε τέτοιο βαθμό που η συμβολή του ήταν σημαντική για το μέλλον της πανδημίας, ανέφερε ο Διευθυντής του, Λεωνίδας Φυλαχτού.  

Είμαστε πίσω στην κανονικότητα, πρόσθεσε, και συνεχίζουν με τις υπηρεσίες για τους ασθενείς, τα ερευνητικά προγράμματα και τα μεταπτυχιακά προγράμματα της σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Παράλληλα, είπε ο κ. Φυλαχτού,συνεχίζεται ο εργαστηριακός έλεγχος με βάση τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας.

Tags
Home