Άντρος:Κατασκεύασαν μια είδηση για προεκλογικές σκοπιμότητες ΑΚΕΛ

Άντρος:Κατασκεύασαν μια είδηση για προεκλογικές σκοπιμότητες ΑΚΕΛ

Επανέρχεται ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε:

"Να επαναλάβω εκείνα που είχα πει και χθες. Πρώτα ότι λυπούμαι ειλικρινά γιατί λέχθηκαν πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, για να τεκμηριωθεί μια άποψη ενάντια στο ΑΚΕΛ και να κατασκευαστεί μια είδηση ότι τάχα το ΑΚΕΛ μεταμφιέζεται για προεκλογικές σκοπιμότητες. Ουδέποτε λειτούργησε με αυτό τον τρόπο το ΑΚΕΛ. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή της έναρξης αυτών των συζητήσεων. Θα την επαναλάβω, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να πείθουμε τον κόσμο για αυτά τα οποία επιχειρούμε να προωθήσουμε. Όχι να του τα επιβάλουμε με το ζόρι. Διότι, αν του τα επιβάλουμε με το ζόρι δεν θα πετύχουν στην εφαρμογή τους.

Τι προτείναμε λοιπόν από την αρχή; Να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ εκείνων των οντοτήτων που θέλουμε να συνενωθούν, αυτές οι συνέργειες θα λειτουργήσουν επωφελώς για τον κόσμο και έμπρακτα ο κόσμος θα δει τα ωφελήματα τα οποία θα προκύψουν και θα στηρίξει σε δημοψηφίσματα τις όποιες αλλαγές. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι απλά και μόνο δημοκρατικό αλλά θα είναι και αποτελεσματικό γιατί άλλο είναι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση για την οποία αντιδρά ο πληθυσμός και άλλο είναι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση την οποία στηρίζει η πλειοψηφία του κόσμου. Αυτό είναι που δεν εννοεί να καταλάβει ο ΔΗΣΥ."

Σε ερώτηση κατά πόσον θεωρεί ότι τα δημοψηφίσματα θα αποτελέσουν ένα οδοδείκτη για τις προθέσεις ή τις επιλογές του κόσμου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως "οι συνέργειες θα είναι εκείνες που θα καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει ο κόσμος στα δημοψηφίσματα. Αυτό λέμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Και διερωτώμαι ειλικρινά γιατί τους ενοχλεί τόσο πολύ. Λέει ο κ. Νεοφύτου δεν θα περάσει από καμιά κοινότητα. Γιατί; Θεωρούν ότι αυτές οι αλλαγές θα έχουν αρνητικό περιεχόμενο και δεν θα πείσουμε τον κόσμο να τις στηρίξει; Γιατί; Εάν θα έχουν αρνητικό περιεχόμενο γιατί τις κάνουμε; Εμείς θεωρούμε ότι το περιεχόμενο θα είναι θετικό, το αποτέλεσμα θα είναι προς όφελος του κόσμου και ο κόσμος όταν το συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο θα στηρίξει τις αλλαγές που προτείνονται."

Home