Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απαντά σε ΔΗΚΟ με διαπιστώσεις Κληρίδη ο Κούσιος - Νέα «πυρά»

Offsite Team -
10.12.2020 - 18:25

Απαντά σε ΔΗΚΟ με διαπιστώσεις Κληρίδη ο Κούσιος - Νέα «πυρά»

Thumbnail
Τι αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Απάντηση στο ΔΗΚΟ μέσω έξι σημείων δίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφορικά με την δήλωση του τέως Γενικού Εισαγγελέα για τις πολιτογραφήσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούσιος, ο τέως Γενικός Εισαγγελέας “συμφωνεί πλήρως με τη θέση ότι δεν θα πρέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενδιάμεση ή τελική έκθεση”.

Παράλληλα σημειώνει πως δε γίνεται αποδεκτό “το ΔΗΚΟ να προσπαθεί να εμπλέξει στην προεκλογική του εκστρατεία και μάλιστα με άκομψο τρόπο τον Γενικό Ελεγκτή”.

Αυτούσια η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Αναφερόμενος στη γραπτή δήλωση του ΔΗΚΟ, επ΄ αφορμή της δήλωσης του τέως Γενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη, σημειώνω τα πιο κάτω:

1. Είναι πρόδηλο ότι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας συμφωνεί πλήρως με τη θέση ότι δεν θα πρέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενδιάμεση ή τελική έκθεση επί οποιωνδήποτε υποθέσεων ήθελε εξετάσει, μέχρι την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής και της έκδοσης της τελικής της έκθεσης.

2. Ο κ. Κληρίδης εντοπίζει ότι τον πρωταρχικό ρόλο διερεύνησης του θέματος έχει η Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα και η δημοσιοποίηση οποιασδήποτε έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πρέπει να έπεται δημοσιοποίησης ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής επί της ιδίας υπόθεσης.

3. Είναι, επίσης, πρόδηλο από τη δήλωση του κ. Κληρίδη ότι οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ενδιάμεσης ή τελικής έκθεσης, είτε από την Ερευνητική Επιτροπή είτε από την Ελεγκτική Υπηρεσία θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε μόνος κριτής ενδεχόμενης στοιχειοθέτησης αδικημάτων να είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.

4. Η Κυβέρνηση επί νομικών θεμάτων καθοδηγείται από τις συμβουλές και γνωματεύσεις του νομικού της συμβούλου, που δεν είναι άλλος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος, τονίζεται, είναι και ο νομικός σύμβουλος των άλλων θεσμών και αξιωματούχων του κράτους περιλαμβανομένου του Γενικού Ελεγκτή.

5. Είναι τουλάχιστον μη αποδεκτό, το ΔΗΚΟ να προσπαθεί να εμπλέξει στην προεκλογική του εκστρατεία και μάλιστα με άκομψο τρόπο τον Γενικό Ελεγκτή, έναν ανεξάρτητο θεσμό του κράτους.

6. Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός που επιχειρεί το ΔΗΚΟ για να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς του κράτους, εμπλέκοντας τον Γενικό Ελεγκτή στη θέση του αυτή, αλλά, ταυτόχρονα, και τιμωρώντας τους συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες, υπονομεύοντας ταυτόχρονα την προοπτική της οικονομίας και του τόπου.

Home