Απαντά στα πυρά ΑΚΕΛ για πανδημία με ερωτήματα το Προεδρικό

Απαντά στα πυρά ΑΚΕΛ για πανδημία με ερωτήματα το Προεδρικό

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάνει λόγο για προεκλογικές απόψεις από πλευράς Άντρου Κυπριανού

Με γραπτή δήλωση απάντησε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημερινή δήλωση του πως έχει δίκιο για όσα δηλώνει και όσα προτείνει το ΑΚΕΛ".

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ "μπορεί να διατυπώνει τις οποιεσδήποτε απόψεις επιθυμεί ή θεωρεί ότι προεκλογικά θα βοηθήσουν το κόμμα του" και διερωτάται πότε το ΑΚΕΛ είχε δίκαιο, όταν το κόμμα στην αρχή της πανδημίας αντιστρατευόταν τα προστατευτικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση "με στελέχη και αξιωματούχους του να λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις εναντίον των μέτρων, όπου προπηλακίζονταν και στρατιώτες" ή όταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι σημαντικοί τομείς της οικονομίας παρέμεναν κλειστοί για να σωθούν ζωές, "ζητούσε μέχρι και πριν λίγα 24ωρα να επιτρέπονται οι πολιτικές διαδηλώσεις και με τη στάση του το κόμμα της Αριστεράς ενθάρρυνε τις μαζικές εκδηλώσεις όπου δεν τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα".

>>>>>>>>>>>> ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να απευθυνθεί και σε άλλες χώρες για εμβόλια

Διερωτάται ακόμη πότε είχε δίκαιο το ΑΚΕΛ "όταν καταψήφιζε το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις για δάνεια σε επιχειρήσεις ώστε να αντέξουν την πανδημία ή όταν καταψήφιζε τον πλέον κοινωνικό προϋπολογισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις επιδοτήσεις για να αντέξουν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, όπως ο λαός πολύ καλά γνωρίζει, η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση και πλήρη εικόνα της κατάστασης, τόσο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και για τα οικονομικά προβλήματα επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και για την κόπωση και την ψυχολογική ταλαιπωρία που έχει επιφέρει η πανδημία.

Απόδειξη τούτου, αναφέρει, είναι ότι η χώρα μας κατατάσσεται από αξιόπιστους διεθνείς οργανισμούς ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεύτερη με τους λιγότερους θανάτους στον κόσμο και μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Επίσης, η Κύπρος κατάφερε να περιορίσει την οικονομική ύφεση και την αύξηση της ανεργίας πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ στηρίζοντας με 11 συνεχόμενα προγράμματα και πλέον του 1,6 δις ευρώ μέχρι στιγμής, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η Κυβέρνηση εξασφαλίζει μέσω της ΕΕ, τα εμβόλια που της αναλογούν.

Tags
Home