Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπουργείο Υγείας για τα δημόσια νοσηλευτήρια

Offsite Team -
04.08.2021 - 17:47

Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπουργείο Υγείας για τα δημόσια νοσηλευτήρια

Thumbnail
Απάντηση με 10 σημεία

Η στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς τον ΟΚΥπΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι έμπρακτη και ουσιαστική, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που όλοι, Πολιτεία, πολιτικά κόμματα και κοινωνία, καλούμαστε με συλλογική προσπάθεια να διαχειριστούμε την πανδημία.

Προς απάντηση στους σημερινούς μηδενιστικούς ισχυρισμούς του Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά μόνο μερικές από τις ενέργειες που έγιναν για ενίσχυση των νοσοκομείων:

  • Ετοιμασία και συνεχής επικαιροποίηση πλάνου διαχείρισης των κλινών από τον ΟΚΥπΥ, σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενεργοποιείται στη βάση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, με δυνατότητα για ανάπτυξη μέχρι 400 κλινών σύμφωνα με τις ανάγκες.
  • Αναγνωρίζοντας ότι στην προσπάθεια για διαχείριση της πανδημίας, ρόλο έχουν να διαδραματίσουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας, καλούνται και ενισχύουν την προσπάθεια των συναδέλφων τους και οι ιδιώτες ιατροί συγκεκριμένων σχετικών με την COVID ειδικοτήτων.
  • Θέσπιση διαδικασίας, μέσω της οποίας τα θετικά περιστατικά τυγχάνουν χειρισμού από τους Προσωπικούς Ιατρούς και εάν κριθεί απαραίτητο παραπέμπονται για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Λειτουργεία Ιατρείων Βραχείας Νοσηλείας, όπου γίνεται η διαλογή και ο χειρισμός των ύποπτων περιστατικών.
  • Ενίσχυση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με Προσωπικούς Ιατρούς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
  • Στελέχωση τηλεφωνικού κέντρου με Προσωπικούς Ιατρούς, σε συνεργασία με τον ΟΑΥ.
  • Παραπομπή ασθενών άλλων παθήσεων στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των κλινών στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας.
  • Σε όλα τα νοσηλευτήρια, υπάρχει επάρκεια ιατροτεχνολιγικού εξοπλισμού και αναλωσίμων για την περίθαλψη όλων των ασθενών και σε καμία φάση της πανδημίας δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις.
  • Ολοκλήρωση του 2ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και εξοπλισμός με κλίνες και άλλα απαραίτητα αναλώσιμα για τη λειτουργία του.
  • Καθημερινή επικοινωνία και συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους, περιλαμβανομένων και εκπροσώπων των επαγγελματιών υγείας, για εντοπισμό, καταγραφή και επίλυση έκτακτων προβλημάτων, ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βασική έγνοια του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης εν γένει είναι η σωστή και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Εξ αρχής, η Κυβέρνηση στήριξε τη στρατηγική της για τη διαχείριση της πανδημίας στη θέση ότι πρέπει να προφυλαχθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα οι ανθρώπινες ζωές. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι ενέργειες.

Για ακόμα μια φορά, καλούμε όλους να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και να αποφεύγουν, με ανυπόστατους ισχυρισμούς, να δημιουργούν εντυπώσεις και να προκαλούν αναστάτωση στους πολίτες. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους, με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, να συμβάλουν στο μεγάλο εγχείρημα αντιμετώπισης της πανδημίας, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας σε ολόκληρη την κοινωνία.

Home