Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απάντηση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για Τ.Α: Πολιτικές ανάλογα ποιοι κυβερνούν

Offsite Team -
13.04.2021 - 17:10

Απάντηση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για Τ.Α: Πολιτικές ανάλογα ποιοι κυβερνούν

Η Ελένη Μαύρου κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αυταρχισμό

«Το ΑΚΕΛ στηρίζει έμπρακτα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αυτό και πρωτοστάτησε με συνέπεια στην όλη προσπάθεια την τελευταία δεκαετία σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ που αλλάζει πολιτικές ανάλογα με το ποιος κυβερνά».Αυτό αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου  μιλώντας για αυταρχισμό που διακρίνει την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κα Μαύρου, «Αντί η κυβέρνηση να συζητήσει εποικοδομητικά με τη Βουλή απαιτεί από όλους τους άλλους, με τον γνωστό αυταρχισμό που τη διακρίνει, να μην έχουν άποψη, να υιοθετήσουν τις δικές της προτάσεις χωρίς καμιά αλλαγή.

Αυτή όμως η φιλοσοφία, παραγνωρίζει πλήρως τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακυρώνει, με συνοπτικές διαδικασίες, το δικαίωμα των πολιτών να έχουν λόγο και ρόλο στην εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, στο πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα τους. Συνηθίζουν βέβαια οι κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ να μιλούν για δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών, αλλά όταν έρχεται τελικά η ώρα για δημοκρατική συμμετοχή, μετανιώνουν.

Ως ΑΚΕΛ είχαμε και έχουμε θέση υπέρ της διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων, την οποία καταθέσαμε εδώ και δυο χρόνια. Γιατί ακριβώς πιστεύουμε στη μεταρρύθμιση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσα από αυτή. Γιατί πιστεύουμε ότι οι μεγάλες αλλαγές γίνονται μαζί με τους πολίτες και δεν επιβάλλονται από τα πάνω. Τη θέση αυτή στηρίζουμε στις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ίδιου του Περί Δήμων Νόμου, σε αντίθεση με την κυβερνητική πρόταση που ήρθε ως πυροτέχνημα λίγες μέρες πριν να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το πακέτο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».  

 

Home