Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απάντηση με 6 σημεία από το Προεδρικό σε ΑΚΕΛ για διαφθορά

Offsite Team -
09.11.2020 - 16:15

Απάντηση με 6 σημεία από το Προεδρικό σε ΑΚΕΛ για διαφθορά

Thumbnail
To AKEΛ θέλει να αποσείσει τις ευθύνες από τους ώμους του για το βίντεο του Al Jazeera, λέει ο Εκπρόσωπος

Στα όσα σήμερα το ΑΚΕΛ αναφορικά με τη διαφθορά επαναλαμβάνει κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, η απάντηση είναι η ακόλουθη:

1.     Ο Πρόεδρος ήταν και παραμένει απολύτως αποφασισμένος να πατάξει τα όποια φαινόμενα διαφθοράς. Το ΑΚΕΛ παραβλέπει και δεν αναγνωρίζει ότι κατά τα τελευταία 7,5 και πλέον χρόνια διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, όπως και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιεί, για πρώτη φορά 37 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, ανάμεσα τους πρώην Υπουργοί, πρώην βουλευτές, πρώην Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή κομματικά στελέχη, καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν σε 26 διαφορετικές υποθέσεις παράβασης καθήκοντος και διαφθοράς. Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενίσχυση του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου με στόχο την πάταξη της διαφθοράς είναι δεδομένη, εξ’ ου και οι συσκέψεις που παρακάθισε με θεσμικούς φορείς και οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας των πολιτών.  

2.     Στους καθημερινούς ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ πως η Κυβέρνηση τάχα έστησε «βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων», υπενθυμίζουμε στο ΑΚΕΛ ότι το Επενδυτικό Πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή, για πρώτη φορά το 2007, και μετά τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ τη χώρα το Πρόγραμμα αξιοποιήθηκε περαιτέρω από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη με στόχο την ταχύτερη έξοδο από το Μνημόνιο, την επανεκκίνηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, και την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές.

3.     Από το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ακόμα και με τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν, οι οποίες έτυχαν εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους, επωφελήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι και μειώθηκε κάθετα η ανεργία. Επίσης, παραπέμπουμε το ΑΚΕΛ στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, των επιχειρήσεων λιανικού και χονδρικού εμπορίου που επωφελήθηκαν τα μέγιστα από το Πρόγραμμα, των επιχειρήσεων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, της οικοδομικής βιομηχανίας, της προσφοράς υπηρεσιών, της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και του τομέα της εκπαίδευσης.

4.     Στόχος της επικοινωνιακής πολιτικής του ΑΚΕΛ πλέον δεν είναι άλλος από το να αποσείσει τις ευθύνες από τους ώμους του για το ντροπιαστικό βίντεο του Al Jazeera που καταδεικνύει με εικόνα και ήχο κύκλωμα καταχραστών του Προγράμματος με αρχηγό, όπως παρουσιάζεται, βουλευτή, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και χορηγό του κόμματος τους.

5.     Υπενθυμίζεται στο ΑΚΕΛ ότι με πρόταση της Κυβέρνησης, ο καθ’ ύλην αρμόδιος θεσμός, ο Γενικός Εισαγγελέας, διόρισε ερευνητική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητες, καταξιωμένες προσωπικότητες, η οποία θα εξετάσει το σύνολο των πολιτογραφήσεων που έγιναν από το 2007 μέχρι το 2020. Συνεπώς, ας αναμένει το ΑΚΕΛ το πόρισμα της συγκεκριμένης Επιτροπής και ας μην προσπαθεί να το προκαταλάβει έχοντας στον νου πολιτικές σκοπιμότητες.

6.     Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΑΚΕΛ από την επομένη των εκλογών να υποσκάψει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μειώσει το ηθικό του ανάστημα επικαλούμενο κάθε μέρα δήθεν σκάνδαλα για τα οποία τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και το πρώην δικηγορικό του γραφείο ερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή, τη ΜΟΚΑΣ σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες πέντε ξένων χωρών, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τη Moneyval, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε μεμπτό, το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκθέτει αυτούς που μετέρχονται τέτοιες μεθόδους. Αν κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει στον λαό είναι το ΑΚΕΛ διότι με εικόνα και ήχο και αποφάσεις δικαστηρίων ενέχεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που βίωσε τα τελευταία χρόνια ο τόπος.

Εάν πραγματικά το ΑΚΕΛ εννοεί ότι θέλει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ας ψηφίσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και ας σταματήσει την καθημερινή υπόσκαψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για να πετύχει τον στόχο που έθεσε από την επομένη των Προεδρικών Εκλογών με ομολογία του Γενικού του Γραμματέα, δηλαδή να ρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από την εξουσία.

Ας συνδράμει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πάταξη της διαφθοράς στον τόπο μας και να συμπαραταχθεί πρακτικά και ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια, αντί να ασκεί μικροκομματικές πολιτικές. Δίδεται στο ΑΚΕΛ η ευκαιρία και η δυνατότητα να αποδείξει τις πραγματικές του προθέσεις.

Home