Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απέστειλε επιστολή στον ΠΟΥ ο Τατάρ για να κάνει παράπονα

Offsite Team -
13.05.2020

Απέστειλε επιστολή στον ΠΟΥ ο Τατάρ για να κάνει παράπονα

Thumbnail
Επιστολή στον ΠΟΥ και από τον Ερσίν Τατάρ για τον χειρισμό της πανδημίας στα κατεχόμενα

Επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus απέστειλε και ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ για την επιτυχία – όπως ανέφερε – του ψευδοκράτους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Covid-19.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

 Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η επιστολή στάλθηκε χθες με αφορμή το γεγονός ότι πήρε εξιτήριο και ο τελευταίος ασθενής με κορωνοϊό στα κατεχόμενα. Ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι στα κατεχόμενα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα εδώ και 24 ημέρες, οι αρμόδιοι «θεσμοί» του ψευδοκράτους παρακολουθούν από κοντά τις εισηγήσεις του ΠΟΥ και οι οδηγίες του διεθνούς οργανισμού είναι ζωτικής σημασίας για τις αποφάσεις που λαμβάνουν και τα βήματα που κάνουν για πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

 

Ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ότι οι αριθμοί που δημοσιεύει ο ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική και γενική κατάσταση στην Κύπρο, αφού είναι αριθμοί που αφορούν μόνο το νότιο τμήμα του νησιού, όπως γράφει. Χαρακτήρισε απαράδεχτο το γεγονός ότι ο ΠΟΥ δεν δημοσιεύει και τους αριθμούς του ψευδοκράτους παρά το γεγονός ότι δημοσιεύει στοιχεία ακόμα και από τις πιο μικρές χώρες του κόσμου και υποστήριξε ότι ο διεθνής οργανισμός δεν παρέχει πλήρη πληροφόρηση για την κατάσταση.

 

Επισημαίνοντας ότι ο ιός δεν κάνει πολιτικές διακρίσεις και εξαπλώνεται ανεξαρτήτως έθνους, φυλής, συνόρων ή ηλικίας, ο κ. Τατάρ δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλε η «κυβέρνηση», ο «λαός» και η «χώρα» αυτή την δύσκολη περίοδο και απηύθυνε ξανά έκκληση στον ΠΟΥ να συμπεριλάβει τα στοιχεία που φορούν το ψευδοκράτος στις καθημερινές και γενικές του εκθέσεις. 

 

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη επιστολή που αποστέλλεται από τα κατεχόμενα στον ΠΟΥ. Πρώτη ήταν εκείνη του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί,  την περασμένη εβδομάδα του «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι και τώρα του Ερσίν Τατάρ.

ΚΥΠΕ

Home