Από βδομάδας τα νεότερα με την Λίστα Γιωρκάτζη - Αποφασίζει ο ΠτΔ

Από βδομάδας τα νεότερα με την Λίστα Γιωρκάτζη - Αποφασίζει ο ΠτΔ

Έκανα λάθος που σταμάτησα έρευνα για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα
Οι σκέψεις Αναστασιάδη μετά την απόφαση της Βουλής για δημοσιοποίηση της

Από βδομάδας αναμένονται οι όποιες εξελίξεις με την λίστα Γιωρκάτζη μετά την απόφαση της Βουλής την περασμένη Παρασκευή για άμεση δημοσιοποίηση της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση από την Βουλή για άμεση δημοσιοποίηση της σε συνεδρία της Ad hoc επιτροπής που ακολούθησε αποφασίστηκε η αποστολή της απόφασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να αποφασίσει κατά πόσο αυτή θα δημοσιευθεί, κατά πόσο θα γίνει αναπομπή ή κατά πόσο θα κάνει αναφορά.

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές οι όποιες αποφάσεις αναμένονται από εβδομάδας καθώς μετα τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης για την Σύνοδο Κορυφής θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν. 

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν την όποια απόφαση αναμένεται να επικοινωνήσει και με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με τον Γιώργο Σαββίδη μάλιστα σε χθεσινη του ανάρτηση στο twitter να αναφέρει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρία της ad hoc Επιτροπής για δάνεια ΠΕΠ την Τετάρτη, 22 Ιουλίου.

Ο Κύριος Σαββίδης τόνισε ότι  δεν ενδείκνυται αφού θεσμικά έχει καθήκον να συμβουλεύσει τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας  επί του θέματος, ως αποτέλεσμα της Απόφασης της Βουλής στις 17.7.20, για δημοσιοποίηση της λίστας.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή

Πάντως παρά τις όποιες εξελίξεις η ad hoc επιτροπή έχει καθορισμένη συνεδρίαση και για αύριο Τετάρτη με τον Δημήτρη Συλλούρη να ενημερώνει τα μέλη της ότι σε αυτή θα κληθεί να παραστεί ο νυν διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας  Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Στην συνεδρίαση όπως αναφέρουν πηγές από την Βουλή ίσως κληθεί και ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αλλά και η επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων  Ειρήνη Λοΐζιδου, χωρίς να αποκλείεται να πάρει κλήση και η τέως διοικήτρια  Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Home