Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από Κονγκό οι 2οι περισσότεροι Αιτητές Ασύλου στην Κύπρο-Στοιχεία

Offsite Team -
24.08.2022 - 12:01

Από Κονγκό οι 2οι περισσότεροι Αιτητές Ασύλου στην Κύπρο-Στοιχεία

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΔ συζήτησε για επαναπατρισμό τους – Πόσοι αιτήθηκαν άσυλο το 2021

Διεθνή πρωτοβουλία με επίκεντρο το μεταναστευτικό, ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου βρέθηκε για το σκοπό αυτό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου και είχε συναντήσεις σε πολιτειακό και κυβερνητικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, Πρέσβη Zenon Mukongo και τον Kinuani Kamitatu Massamba, ειδικό σύμβουλο του Προέδρου της χώρας Felix Tshiekedi. 

Μάλιστα όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ,  συζήτησε για συμφωνία επαναπατρισμού προσφύγων από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που βρίσκονται στην Κύπρο. (Διαβάστε ΕΔΩ αυτούσια την ανακοίνωση). 

Πόσοι όμως Κονγκολέζοι αιτήθηκαν άσυλο στην Κύπρο; 

Η Offsite ανέτρεξε στα επίσημα στοιχεία της Eurostat και τα οποία παρουσίασε η Brief (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το 2021 ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός αιτητών ασύλου στην Κύπρου ήταν από πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό

Από τους συνολικά 13.260 αιτητές ασύλου το 2021 οι 1.730 προέρχονταν από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Παπό τη

Ειδικότερα, στην Κύπρο ο μεγαλύτερος αριθμός από τους συνολικά 13.260 αιτητές ασύλου το 2021 προήλθε από τη Συρία (3.055 άτομα), ενώ ακολουθούν η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (1.730 άτομα) και η Νιγηρία (1.555), το Πακιστάν (995), η Ινδία (990), το Καμερούν (775) το Μπανγκλαντές (685), η Σομαλία (680) και το Νεπάλ (620).]

Δείτε σχετικό πίνακα: 

βτωρψεαδςδαςδςαδ

 

 

Home