Άρχισε να παύει Υπουργούς ο Αναστασιάδης

Άρχισε να παύει Υπουργούς ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε ήδη και με τα πρόσωπα που θα διορίσει 

Ο Ανασχηματισμός έχει αρχίσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Offsite ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρχίσει την επικοινωνία με Υπουργούς του, τους οποίους θα ανασχηματίσει

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη συνομιλήσει με τα πρόσωπα που θα διορίσει ή/και θα μετακινήσει στο Υπουργικό του Συμβούλιο και έχει λάβει τις απαντήσεις που ανέμενε. 

>>> Όλες οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο <<<

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπουργοί προς ανασχηματισμό είναι οι Παιδείας και Μεταφορών ενώ θα υπάρξει διορισμός και στο Υπουργείο Εσωτερικών αφού ο Κωνσταντίνος Πετρίδης θα μετακινηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στη θέση του Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος παραιτείται. 

Πάντως αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ανακοίνωση του Ανασχηματισμού την ερχόμενη Δευτέρα (2/12) ή Τρίτη (3/12), αυτό δεν αποκλείεται να επισπευσθεί και να εξαγγελθεί νωρίτερα. 

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ επικαλούμενο κυβερνητική το σενάριο να γίνουν ανακοινώσεις εντός Σαββατοκύριακου θεωρείται απομακρυσμένο, ενώ δεν αποκλείεται οι όποιες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχιστούν και τη Δευτέρα, δια ζώσης, στη Λευκωσία. «Το πιο πιθανό είναι να συνεδριάσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη» είπε η ίδια πηγή στο ΚΥΠΕ. Αναφέρθηκε παράλληλα στο ενδεχόμενο να μην οριστικοποιηθούν οι σχεδιασμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από την Τετάρτη και η επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού να γίνει με την υφιστάμενη σύνθεση, παραπέμποντας έτσι τις όποιες ανακοινώσεις για αργότερα.

Η Offsite έχει υπόψη τις πληροφορίες για ονόματα των νέων Υπουργών, ωστόσο αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής διασταυρωθεί. 

Home