Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Aρχίζει η συζήτηση νομοσχεδίων για τη Μεταρρύθμιση της ΤΑ

Offsite Team -
01.06.2020 - 07:37

Aρχίζει η συζήτηση νομοσχεδίων για τη Μεταρρύθμιση της ΤΑ

Thumbnail
Αρχίζει στις 10.00

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αρχίζει στις 10.00 τη συζήτηση των δύο νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ελένη Μαύρου, όλα τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση να ψηφιστούν σε νόμους εντός Σεπτεμβρίου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

 Η συζήτηση θα αρχίσει με παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή στην παρουσία , εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας, της Ένωσης Δήμων  Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

 

Όπως διευκρίνισε η κ. Μαύρου, η Επιτροπή Εσωτερικών θα συνεδριάσει εντατικά για τη συζήτηση των νομοσχεδίων αυτών και ίσως να αποφασιστεί και η σύσταση ομάδας εργασίας για να διευκολύνει τη συζήτηση.  

Ενώπιόν της, η Επιτροπή τη Δευτέρα έχει 9 προτάσεις νόμου που αφορούν τροποποιήσεις των εκλογικών νόμων για κατ΄άρθρο συζήτηση.  

Επίσης θα αποφασίσει επί δυο προτάσεων νόμου που αφορούν τις Ευρωεκλογές και θα καθορίσει την ημερομηνία που θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής για τελική τοποθέτηση του νομοθετικού σώματος.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Μαύρου, οι προτάσεις νόμου που θα συζητηθούν κατ΄ άρθρο αφορούν στον περιορισμό του αριθμού των θητειών, αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για όσους κλείνουν τα 18 καθώς και άλλες αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες στην Κύπρο.  

Η κ. Μαύρου πρόσθεσε πως η Επιτροπή εργάζεται πολύ εντατικά, καθώς στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιούνη να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των προτάσεων αυτών ώστε να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.  

Επίσης, η Επιτροπή θα συζητήσει τις τροπολογίες επί των κανονισμών που αφορούν Έντυπα, Τέλη και Άλλες Ειδικές Διατάξεις για τα σωματεία και τα ιδρύματα και επί των 3 προτάσεων νόμου που αφορούν σε αύξηση ποινών για την πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε ανήλικα άτομα (κάτω των 18 ετών).  

Στην ημερήσια διάταξη διευκρινίζεται ότι οι κανονισμοί και οι 3 προτάσεις νόμου θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την 1η συνεδρία της μετά τις 8 Ιουνίου.

ΚΥΠΕ

Home