Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρικλί: Θέλει να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον «κυβέρνησης»

Offsite Team -
20.06.2020 - 13:59

Αρικλί: Θέλει να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον «κυβέρνησης»

Thumbnail

Την εβδομάδα που έρχεται θα μελετήσουν όλα τα ενδεχόμενα για να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΚΛ, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

 Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αρικλί, που ήταν φιλοξενούμενος σε εκπομπή του «Μπαϊράκ», είπε ότι ακόμα δεν έχει συζητήσει το θέμα με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θα το πράξει από εβδομάδας και θα πει στους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν την πρόταση μομφής από κοινού. Τότε, είπε, θα δουν και ποιοι από το ίδιο το ΚΕΕ που διατείνονται ότι έχουν αποσύρει τη στήριξή τους στην «κυβέρνηση» (ΣΣ: εννοούσε τον Αϊτάτς Τσιαλούντα που δεν έγινε τελικά «υπουργός»).

 

Σημείωσε ότι τέλος του τρέχοντος μηνός η «βουλή» θα κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές και λόγω και των «προεδρικών εκλογών» τον Οκτώβριο, θα είναι κλειστή για αρκετούς μήνες, πράγμα που θα δώσει χώρο στην «κυβέρνηση» να πράττει ό,τι θέλει.  

Κατά τον κ. Αρικλί, το ΚΕΕ έχει καταντήσει το παιχνίδι του κόμματος του Λαού, ενώ για τον Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι στη σύσκεψη χθες στο «προεδρικό» εμφανίστηκε ως ο «λοχαγός της νίκης», όσον αφορά το θέμα του ανασχηματισμού. Ενώ, συνέχισε, ο Ερσίν Τατάρ απόκτησε ακόμη μια πληγή.  

Στο θέμα του ανασχηματισμού αναφέρεται σήμερα το σύνολο του τ/κ τύπου, με τα σχόλια να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι ο Ερσίν Τατάρ αντί να ανασχηματίσει μόνο τον «υπουργό τουρισμού» για το θέμα του ιδιωτικού τζετ, πρότεινε αντικατάσταση και του νυν «υπουργού εργασίας», Φαϊζ Σουτσιούογλου, που καμία σχέση είχε με την ιστορία του αεροσκάφους, από τον Αϊτάτς Τσιαλούντα, «βουλευτή» Λεύκας του ΚΕΕ, εναντίον του οποίου εκκρεμούν κατηγορίες για διαφθορά και έχει αρθεί η «βουλευτική ασυλία» του για να δικασθεί.  

Ο αρθρογράφος Αλί Μπατουράι γράφει στην ιστοσελίδα "Χαμπέρ Κίπρις ότι ο Τατάρ έπρεπε να περίμενε ή κάποιοι γύρω του έπρεπε να του πουν ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα έθετε βέτο σε έναν τέτοιο διορισμό και μάλιστα στο «υπουργείο εργασίας», όπου ο Τσιαλούντα φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα όταν ήταν εκεί «διευθυντής» του «υπουργείου».  

Χθες, ερωτηθείς για το θέμα, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι από τον «γενικό εισαγγελέα» έμαθε ότι εναντίον του κ. Τσιαλούντα εκκρεμεί ο φάκελος με 37 κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση και η δίκη θ’ αρχίσει εντός Οκτωβρίου.  

Δεν μπορούσα να εγκρίνω έναν τέτοιο διορισμό και μάλιστα αυτού του ατόμου στο «υπουργείο εργασίας», ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης μετά τη σύσκεψη με τα πολιτικά κόμματα για το θέμα των «προεδρικών εκλογών». Ο «πρωθυπουργός» Τατάρ, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί, επαναξιολόγησε το θέμα και πρότεινε τελικά μόνο μια αλλαγή.  

ΚΥΠΕ

Home