Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άριστος: Εμπλοκή γραφείου Αβέρωφ, αλλά έφταιξαν την Ιδιαίτερα 

Offsite Team -
09.11.2022

Άριστος: Εμπλοκή γραφείου Αβέρωφ, αλλά έφταιξαν την Ιδιαίτερα 

Παρακολουθήσεις συνέχεια - Ο κακός χαμός σήμερα στην επιτροπή Νομικών της Βουλής 

Νέα συνεχεία υπήρξε σήμερα στο θέμα των παρακολουθήσεων στην επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της επιτροπής ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εταιρείες παραγωγής κακόβουλων λογισμικών spyware.  ενώ έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υπάρξει αδειοδότηση και εξαγωγή τέτοιων προϊόντων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

>>> ΔΗΣΥ προς ΔΗΚΟ και Νικόλα: Είναι πρίγκιπες του ψεύδους

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Δαμιανού έχει επιβεβαιωθεί ότι Τμήματα και Υπηρεσίες ενεπλάκησαν, κατόπιν διαβημάτων από το Γραφείο του Προέδρου του Συναγερμού, σε μια διαδικασία εκ μέρους της εταιρείας WISPEAR του κ. Ντίλιαν αναφορικά με προσφορά που της είχε κατακυρωθεί στην Ολλανδία αλλά πρωτίστως  έχει επιβεβαιωθεί πως  το γεγονός ότι στην Κύπρο δραστηριοποιείται ένα θερμοκήπιο εταιρειών παραγωγής κακόβουλων λογισμικών, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ενός υγειούς προφανώς επιχειρείν αλλά είναι αποτέλεσμα μιας υπόθαλψης, μιας ενίσχυσης από πολιτικές πλάτες. Και αυτές οι πολιτικές πλάτες δεν είναι άλλες από εκείνες των κυβερνώντων. Του Προεδρικού και του ΔΗΣΥ.

Την ίδια ώρα μέσα από ένα αιχμηρό tweet συνοψίζοντας τα όσα έγιναν στην επιτροπή Νομικών ανέφερε χαρακτηριστικά «Σήμερα στην Επ. Νομικών τεκμηριώθηκε η εμπλοκή του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ για προώθηση αιτήματος προς το Υπ. Εμπορίου αναφορικά με προσφορά εταιρείας παραγωγής κακόβουλου λογισμικού. Υπήρξε κ παραδοχή από ΔΗΣΥ αλλά τα φόρτωσαν στην ιδιαιτέρα του κ. Νεοφύτου. ΝΤΡΟΠΗ!»

1

Αυτούσια η δήλωση του Άριστου Δαμιανού:

Προτού τοποθετηθώ για την ουσία του ζητήματος, αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Τορναρίτης έχει προβεί σε δηλώσεις ισχυριζόμενος ότι ο ΔΗΣΥ έχει ανοίξει δρόμους για τη Δημοκρατία. Στη μνήμη των πολιτών, η μόνη σχέση των πολιτικών πατεράδων και των παππούδων ορισμένων με τη Δημοκρατία – όχι προφανώς του κ. Τορναρίτη αλλά της παράταξης του- ήταν οι γεμάτοι δρόμοι το 1974 από τάνκς και ερπύστριες. Γι’ αυτό όταν κάποιοι επικαλούνται τη Δημοκρατία, είναι καλά να είναι διπλά προσεκτικοί διότι σίγουρα δεν είναι εκείνοι που άνοιξαν δρόμους για τη Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά τώρα το ζήτημα που είχαμε σήμερα ενώπιον μας. Εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια κατ’ επανάληψη για την δραστηριότητα εταιρειών παραγωγής λογισμικών διπλής χρήσης και παραγωγής λογισμικών spyware, κακόβουλων λογισμικών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η σημερινή συνεδρία, η οποία ήταν αποτέλεσμα αυτεπάγγελτου θέματος που εγγράφηκε από τη δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και βεβαίως επιβεβαιωτική των καταγγελιών μας και των πληροφοριών μας και των ανησυχιών μας.

Συγκεκριμένα, έχει επιβεβαιωθεί ότι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εταιρείες παραγωγής κακόβουλων λογισμικών spyware. Έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υπάρξει αδειοδότηση και εξαγωγή τέτοιων προϊόντων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Έχει επιβεβαιωθεί ότι Τμήματα και Υπηρεσίες ενεπλάκησαν, κατόπιν διαβημάτων από το Γραφείο του Προέδρου του Συναγερμού, σε μια διαδικασία εκ μέρους της εταιρείας WISPEAR του κ. Ντίλιαν αναφορικά με προσφορά που της είχε κατακυρωθεί στην Ολλανδία αλλά πρωτίστως  έχει επιβεβαιωθεί πως  το γεγονός ότι στην Κύπρο δραστηριοποιείται ένα θερμοκήπιο εταιρειών παραγωγής κακόβουλων λογισμικών, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ενός υγειούς προφανώς επιχειρείν αλλά είναι αποτέλεσμα μιας υπόθαλψης, μιας ενίσχυσης από πολιτικές πλάτες. Και αυτές οι πολιτικές πλάτες δεν είναι άλλες από εκείνες των κυβερνώντων. Του Προεδρικού και του ΔΗΣΥ.

Και επειδή επαναλαμβάνεται σαν φάρσα η ιστορία, δυστυχώς η διάψευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι περίπου όλα αυτά είναι αποκύημα φαντασίας, είναι ανάλογη και αντίστοιχη με τις διαψεύσεις στις οποίες προέβαιναν για τα χρυσά διαβατήρια και στο τέλος η ανθρωπότητα ολόκληρη και η οικουμένη έχει καταδικάσει την Κύπρο γι’ αυτό το παράνομο πάρτυ χρυσών διαβατηρίων. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι κατ’ ανάλογο τρόπο φαίνεται ότι θα καταλήξει και αυτή η ιστορία αναφορικά με τα λογισμικά διπλής χρήσης και τα λογισμικά spyware, τα οποία προφανώς μέσα από την δράση Κυπριακών εταιρειών έχουν επιμολύνει και την Ελλάδα και τον Ελλαδικό δημόσιο βίο.

Για μας αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά. Είναι ζητήματα κράτους δικαίου, είναι ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δημοκρατίας για αυτό θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διορθωθούν διαδικασίες, να διορθωθούν νομοθεσίες εκεί και όπου χρειάζεται αλλά πρωτίστως για να αλλάξουν νοοτροπίες που τα τελευταία δέκα χρόνια είναι παγιωμένες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Home