Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρτέρ: Έκανε λόγο για σταδιακό άνοιγμα κτηρίων στο Βαρώσι

Offsite Team -
08.10.2022

Αρτέρ: Έκανε λόγο για σταδιακό άνοιγμα κτηρίων στο Βαρώσι

Ανόρθωση: Χωρίς παίκτη το matchday, φόντο η Αμμόχωστος! (φώτο)
Ο Τατάρ μιλά για παλιά περίοδο που τέλειωσε

Για σταδιακό άνοιγμα των δημοσίων κτηρίων που βρίσκονται εντός της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού έκανε λόγο ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, επαναλαμβάνοντας ότι το άτομο που θα περάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ακριβώς στην περιοχή που άνοιξε, θα του δώσουν δώρο.

Αναφέρθηκε σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το άνοιγμα μέρους της περιφραγμένης περιοχής που θα ξεκινήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα λήξει στις 2 το μεσημέρι. Στην είσοδο του χώρου θα υπάρχει η μπάντα των «δυνάμεων ασφαλείας» η οποία θα παιανίζει για λίγο και στη συνέχεια θα μεταβεί παιανίζοντας στον «κήπο του τσαγιού», όπως ονομάζουν τον κήπο του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, όπου θα δώσει κονσέρτο, όπως είπε ο κ. Αρτερ, για 2 ώρες.

>>> Διαβάστε επίσης: Ανησυχία για Βαρώσια - Ζήτησε συναντήσεις με πρέσβεις ο Δήμος <<<

Το δώρο που θα δώσουν, συνέχισε, στο άτομο που θα περάσει στις 12 το μεσημέρι στον χώρο που έχει ανοίξει στο Βαρώσι θα έχει νόημα, θα είναι βαρυσήμαντο γιατί θέλουν η 8η Οκτωβρίου να είναι βαρυσήμαντη, όπως είπε.

Ο Ισμαήλ Αρτέρ είπε ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου έχει συμβολή στο τεχνικό κομμάτι που αφορά το Βαρώσι, συμμετέχει σε μελέτες που θα δώσουν πνοή στην πόλη. Το Βαρώσι, συνέχισε, ήταν γεμάτο αυτό το καλοκαίρι. «Οι 753.000 επισκέπτες δεν είναι αριθμός που πρέπει να υποτιμηθεί. Το έργο μας εκτιμάται. Αυτές οι μελέτες θα συνεχίσουν να αυξάνονται». Ως «δήμος» Αμμοχώστου, είπε, θα ομορφύνουν τα μέρη που ανήκουν στο δημόσιο.

Ερσίν Τατάρ

Η παλιά περίοδος τελείωσε στην Κύπρο με το άνοιγμα του Βαρωσίου και έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή, στην οποία το άνοιγμα μέρους της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου και η πολιτική λύσης δύο κρατών βρίσκονται σε αρμονία, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μίλησε στον παράνομο «Μπαϊράκ» για τα δύο χρόνια από το άνοιγμα του Βαρωσιού, λέγοντας πως «ήταν ένα όψιμο βήμα του τουρκοκυπριακού λαού και της πολιτικής δύο κρατών», προσθέτοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» στοχεύει να εξασφαλίσει την αναγνώριση του δικού του «κράτους», της «τδβκ».

Ο κ. Τατάρ συνεχάρη τον νέο «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου γιατί η συμβολή του στην πρωτοβουλία για άνοιγμα του Βαρωσίου ήταν μεγάλη, όπως είπε.

Μετέτρεψαν, συνέχισε, το Βαρώσι από μια πόλη-φάντασμα σε μια πόλη που μπορείς να επισκεφτείς για τη θάλασσα και τον πολιτισμό της.

Υπάρχουν κοντά στις 500 αιτήσεις Ε/κ, ανέφερε ο κ. Τατάρ, στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» - την οποία χαρακτήρισε αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο – διεκδικώντας περιουσίες τους στο Βαρώσι. Έκανε δε έκκληση να διεκδικήσουν όσοι έχουν νόμιμα δικαιώματα μέσω αυτής της «επιτροπής, η οποία δεν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, όπως είπε. Πρώτα ο θεός, ανέφερε, πολύ σύντομα η «επιτροπή» θα λειτουργεί πλήρως και «θα κάνει ρυθμίσεις σύμφωνα με τη δικαιοσύνη και το νόμο. Αυτοί που θα καταλήξουν σε επιστροφή μπορούν να έρθουν και να ανακτήσουν την περιουσία τους. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα δικαιώματα και τους νόμους του ΕΒΚΑΦ. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δούμε κάποιες καινοτομίες στους νέους κανονισμούς».

Ευχαρίστησε όσους έχουν βοηθήσει στο άνοιγμα του Βαρωσίου που έγινε από την Τουρκία και τον «δήμο» Αμμοχώστου, λέγοντας ότι στο πλαίσιο του ανοίγματος, «το επόμενο βήμα θα είναι να ανοίξουν προς εξυπηρέτηση κάποια δημόσια κτίρια».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού ήταν ένα όραμα του Ραούφ Ντενκτάς και έγινε πραγματικότητα με τη στήριξη και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

ΙΗΑ - SİHA

Αναφερόμενος στην δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για να σταθμεύουν στο ψευδοκράτος İHA και SİHA, ο Ερσίν Τατάρ θύμισε ότι επί δικής του «πρωθυπουργίας» το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο είχε παραχωρηθεί στον κατοχικό στρατό και θεωρεί φυσιολογικό να γίνει πλέον πιο «αποτελεσματικό».

"Εμείς βλέπουμε την παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί ως αποτρεπτική, εξακολουθούν να είναι υπέρ της συνέχισης της ειρήνης, άλλωστε αυτό  ήταν και το σύνθημα της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974", ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην εισβολή, προσθέτοντας πως «από τότε μέχρι σήμερα, υπάρχει ειρήνη στο νησί».

(ΚΥΠΕ)

Home