Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύριο τοποθετείται ο Χριστοδουλίδης για Προεδρικές 2023

Offsite Team -
30.11.2021 - 06:00

Αύριο τοποθετείται ο Χριστοδουλίδης για Προεδρικές 2023

Αναμένεται να τοποθετηθεί στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ που θα συνέλθει αύριο για το τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος

Με δυο θέματα στην ατζέντα του συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ την Τετάρτη (1/12) η ώρα 5 το απόγευμα στην Πινδάρου. Πρόκειται για τον Προϋπολογισμό του κράτους για το 2022 καθώς και μια πρώτη συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Αξιοσημείωτο είναι πως στη Συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα συμμετέχουν και όλοι οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης, οι οποίοι είναι και μέλη του κόμματος.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα παρουσιάσει τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2022 και θα ακολουθήσει συζήτηση επεξηγώντας διάφορα ζητήματα στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Το ενδιαφέρον ωστόσο συγκεντρώνεται στο άλλο θέμα της ατζέντας της συνεδρίας που είναι οι Προεδρικές Εκλογές 2023. Αν και τα πράγματα, όπως διαμορφώνονται, φαίνεται να δίδουν πιθανότητες στην Πινδάρου να «βλέπει» αισιόδοξα το ενδεχόμενο τρίτης θητείας (χωρίς τον Νίκο Αναστασιάδη υποψήφιο), όλο αυτό το «θετικό κλίμα» φαίνεται να χαλάει από τους ίδιους τους Συναγερμικούς, αφού κάποια στελέχη του «προαλείφονται» οι ίδιοι ως υποψήφιοι Προέδροι δημιουργώντας ένα κλίμα εσωστρέφειας και άσκοπων συζητήσεων μεταξύ των μελών του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην Offsite, αξιωματούχος του κόμματος.

Ένας εξ αυτών είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης και παραμένει άγνωστο αν ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί στην αυριανή Συνεδρία του Σώματος, ωστόσο όπως μας λέχθηκε «θα πρέπει να παρευρεθεί ώστε να ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ενώπιον του Σώματος τι σκέφτεται να πράξει ο ίδιος στις Προεδρικές Εκλογές».

Ως γνωστόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, άφησε να αιωρείται το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας και παρά τις «έμμεσες σφήνες» από παράγοντες του ΔΗΣΥ να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα περί δικής του υποψηφιότητας, ο ίδιος απέφυγε μέχρι σήμερα να το πράξει, κάτι που ερμηνεύεται και ως ξεκάθαρο ενδιαφέρον από πλευράς του να είναι υποψήφιος για το 2023.

Ουσιαστικά τα θέματα είναι δυο, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος στην Offsite:

Πρώτον, να μας πει αν ενδιαφέρεται ή όχι, και

Δεύτερον, στην περίπτωση που ενδιαφέρεται αν προτίθεται να ακολουθήσει τις κομματικές διαδικασίες ή αν θα τραβήξει το δικό του δρόμο για να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ανεξαρτήτως δηλαδή αποφάσεων του ΔΗΣΥ και ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και κρίσιμα και πρέπει να ξεκαθαριστούν διότι δεν γίνεται να δημιουργούμε από μόνοι μας εσωστρέφεια και συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο, είπε συγκεκριμένα ο Αξιωματούχος.

Πάντως αν ο ΥΠΕΞ τελικά πάει στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου όλα τα πιο πάνω αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εκτός αν επιλέξει ο ίδιος ο ΥΠΕΞ να αποφύγει την συνεδρία και να μην παρευρεθεί. 

Home