Αυστηρή δήλωση κατά του Άντρου Κυπριανού από Πρέσβη Ισραήλ

Αυστηρή δήλωση κατά του Άντρου Κυπριανού από Πρέσβη Ισραήλ

"Λυπούμαστε για τη δήλωση του ΓΓ ΑΚΕΛ"

Ο Shmuel (Sammy) Revel εξέδωσε δήλωση απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την τοποθέτησή του μετά από την συνάντηση του δεύτερου με τον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λευκωσία την περασμένη Παρασκευή (29/11). 

Ο Ισραηλινός Πρέσβης με αυστηρό ύφος σημειώνει πως η δήλωση του κ. Κυπριανού «αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια».

Ακολουθεί αυτούσια η Δήλωση του Shmuel (Sammy) Revel (Mr Shmuel (Sammy) Revel’s Statement in English here).

Λυπούμαστε για τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, η οποία αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια. Τέτοιες δηλώσεις δεν προάγουν την ειρήνη ούτε και την ασφάλεια στην περιοχή μας.

Το Ισραήλ, σε όλη του την ιστορία, έπρεπε να προστατεύει τον εαυτό του από την επιθετικότητα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρεται στην δήλωσή του στον πόλεμο του 1967. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του «Πολέμου των έξι ημερών», το Ισραήλ αμύνθηκε από την επίθεση τριών γειτονικών  Αραβικών χωρών. Το Ισραήλ αναγκάστηκε να αγωνιστεί για την ύπαρξή του και με επιτυχία κατάφερε να υπερασπιστεί τον λαό του.

Το Ισραήλ πάντα αναζητούσε ειρήνη και ήταν πρόθυμο να κάνει οδυνηρές θυσίες για να το επιτύχει. Αυτό αποδείχθηκε στις ειρηνευτικές συνθήκες που υπέγραψε το Ισραήλ με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι οποίες συνεπαγόταν σημαντικούς συμβιβασμούς. Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα ζητήσει διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι οποίες δυστυχώς μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί.

Οι αντι-ισραηλινές εκστρατείες που επιδιώκουν την απονομιμοποίηση του Κράτους του Ισραήλ όχι μόνο στρεβλώνουν την αλήθεια αλλά και βλάπτουν τις προοπτικές της ειρήνης.

Το Ισραήλ και η Κύπρος είναι δύο δημοκρατικές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες περιφερειακές προκλήσεις. Ένα σημαντικό επίτευγμα τα τελευταία χρόνια ήταν οι κοινές προσπάθειες του Ισραήλ και της Κύπρου να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, να προσφέρουμε στους λαούς μας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.

Home