Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτοδύναμη ξανά στην ΠΟΦΕΝ η ΦΠΚ Πρωτοπορία

Offsite Team -
23.06.2022 - 13:44

Αυτοδύναμη ξανά στην ΠΟΦΕΝ η ΦΠΚ Πρωτοπορία

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022

Οι φοιτητικές εκλογές έχουν ολοκληρωθεί για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Οι φοιτητές έθεσαν τα δικά τους αυστηρά κριτήρια, αξιολόγησαν τις επιλογές τους και ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ., αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος ΦΠΚ Πρωτοπορίας Σίμος Ιωακείμ.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη η Πρωτοπορία σε φοιτητικές εκλογές Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιωακείμ, είπε πως επέλεξαν να τους εκπροσωπούν αυτοί που έχουν αποδείξει ότι το φοιτητικό κίνημα δεν είναι οι εκλογές, δεν είναι μια μόνιμη διαμαρτυρία και κούφια συνθήματα. Στήριξαν αυτούς που κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των δυσάρεστων καταστάσεων, στάθηκαν δίπλα στον κάθε ένα φοιτητή και άκουσαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες του με σκοπό την επίλυσή τους.

Βγήκαν μπροστά με ουσιώδεις τοποθετήσεις και προτάσεις που στόχο έχουν να εξελίξουν τις διαδικασίες που αφορούν τον φοιτητόκοσμο και τα πανεπιστήμια. Οι κυριότερες μας προτάσεις είναι η ενίσχυση της σχέσης κράτους-φοιτητή αλλά και η διασύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας. Είναι με αίσθημα ευθύνης αλλά και περηφάνιας που ως παράταξη λάβαμε το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι φοιτητές σε αυτές τις εκλογές, αναδεικνύοντας τη Φοιτητική Παράταξη Κύπριων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και πάλι πρώτη στις συνειδήσεις των φοιτητών και αυτοδύναμη ξανά στην ΠΟΦΕΝ με αύξηση των ποσοστών μας σε 48%, πρόσθεσε ο κ. Ιωακείμ.

Διαβάστε επίσης: Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά ΦΠΚ Πρωτοπορία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τέλος, ευχαριστεί όλους τους φοιτητές και ιδιαίτερα αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους. «Περήφανοι Πρωτοπόροι συνεχίζουμε, το οφείλουμε στον κάθε συμφοιτητή μας, το οφείλουμε στην πατρίδα μας».

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον φοιτητή, το επιβάλει η ιστορία μας, καταλήγει η δήλωση του κ. Ιωακείμ.

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.07.2022 - 06:17

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Η πορεία μέχρι το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 13 Ιουλίου

Με ανοιχτές διαδικασίες προχωρά η ΕΔΕΚ τις εσσωκομματικές της διεργασίες για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ημερομηνίας 23 Ιουνίου η τελική απόφαση της ΕΔΕΚ θα παρθεί στις 13 Ιουλίου σε Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 18:00  το απόγευμα στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία με σύνθημα «Καθορίζουμε το παρόν. Διαμορφώνουμε το μέλλον». 

Όπως είχε αποφασίσει μάλιστα στο Πολιτικό Γραφείο στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι επαφές με υποψήφιους Προέδρους. Στόχος των επαφών είναι η διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία αφού πρώτα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Μάριο Ηλιάδη.

Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ήδη μια συνάντηση με τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ ήδη υπάρχει νέα καθορισμένη συνάντηση ΕΔΕΚ - Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση και με τον  Αχιλλέα Δημητριάδη.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε η σύγκληση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων στις οποίες η ηγεσία θα ενημερώσει για τις μέχρι στιγμής επαφές που έγιναν με κόμματα και υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους. Στις διασκέψεις θα οριστούν και οι αντιπρόσωποι της κάθε Επαρχίας για το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Πήγε στην ΕΔΕΚ με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Αμμοχώστου ενώ στις 5/7 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 6/7 σε Λεμεσό και Λάρνακα και στις 7/7 στη Λευκωσία. 

Στο Συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμάται ότι θα παραστούν γύρω στους 400 αντιπροσώπους οι οποίοι είναι  κατανεμημένοι στις επαρχίες ανάλογα με αριθμό μελών και το ποσοστό στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος του Συνεδρίου είναι στη βάση των απόψεων και εισηγήσεων όπως αυτές θα διατυπωθούν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να παρουσιαστούν οι επιλογές που υπάρχουν ενώπιον των συνέδρων οι οποίοι θα κληθούν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο να λάβουν την τελική τους απόφαση, η οποία θα είναι και η απόφαση της ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές. 

Home