Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτοί είναι οι 2+2 νέοι βουλευτές του ΔΗΣΥ (ΦΩΤΟΣ)

Του Σωτήρη Νικηφόρου -
29.11.2019 - 12:39

Αυτοί είναι οι 2+2 νέοι βουλευτές του ΔΗΣΥ (ΦΩΤΟΣ)

Thumbnail
Οι σίγουρες και τα σενάρια - Όλα τα δεδομένα (ΦΩΤΟΣ)

Σίγουρα δύο, πολύ πιθανόν τρία και ίσως ακόμα και τέσσερα νέα πρόσωπα θα βρίσκονται στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον διορισμό της Στέλλας Κυριακίδου στην ΕΕ, την παραίτηση Κασίνη αλλά και τον επικείμενο Ανασχηματισμό του ΠτΔ.

Με τα σημερινά δεδομένα, στην Ολομέλεια της Παρασκευής 6/12, στη Βουλή θα υπάρχουν σίγουρα δύο νέα πρόσωπα. Η Σάββια Ορφανίδου και η Ξένια Κωνσταντίνου. Απ' εκεί και πέρα αναμένουμε εντός ημερών την ανακοίνωση του ΠτΔ για τον ανασχηματισμό, από τον οποίο θα διαφανεί εάν θα υπάρξουν περισσότερα από δύο νέα πρόσωπα στη Βουλή.

sav

Η Σάββια Ορφανίδου

ξενΗ Ξένια Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της offsite υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο το οποίο φαίνεται ολοένα να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες είναι αυτό της αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, καθώς είναι αυτό που επιθυμεί και ο ίδιος μέσα από την μετακίνηση του Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Υπουργείου Οικονομικών. 

Τα ηνία στο Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Νουρής, Βουλευτής Λευκωσίας και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ. Με αυτό το σενάριο μπαίνει στη Βουλή και τρίτο πρόσωπο, ο Μιχάλης Σοφοκλέους. 

sf

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους

Το δεύτερο σενάριο θέλει ευρείες αλλαγές στο Υπουργικό με μία από αυτές να είναι η υπουργοποίηση Νίκου Τορναρίτη. Σε αυτή την περίπτωση, στα έδρανα της Βουλής πάει και ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης. 

pit

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης

Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός έτσι θα ξέρουμε οριστικά τι θα γίνει. Οι νέοι Βουλευτές θα κληθούν να δώσουν τη εκ του Συντάγματος επιβαλλόμενη διαβεβαίωση για πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί και ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2020.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν θα παρουσιάσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020, αλλά ο διάδοχος του στο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών.  

Home