Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτός είναι ο Χάρτης που πλασάρει η Τουρκία για το «7»

του Έκτορα Γεωργίου -
05.10.2019 - 06:30

Αυτός είναι ο Χάρτης που πλασάρει η Τουρκία για το «7»

Thumbnail
Αυτά αξιώνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Offsite σας παρουσιάζει τις τουρκικές θέσεις, σε χάρτη που κυκλοφορεί η Άγκυρα, επί της Ανατολικής Μεσογείου και της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα αξιώσεις που συμπεριλαμβάνουν και το αδειοδοτημένο οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Όπως φαίνεται και στο χάρτη που παρουσίασε τους προηγούμενους μήνες το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Άγκυρα αξιώνει μέρος από το οικόπεδο 7. 

Ενώ με το συγκεκριμένο χάρτη έχει βάλει στο παιχνίδι και το ψευδοκράτος «δίνοντας» του μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ και στον ανανεωμένο χάρτη τοποθέτησε και το σημείο στο οποίο θα προχωρήσει σε γεώτρηση το Γιαβούζ.  

Ενδεικτικοί οι χάρτες πιο κάτω

1

2

Στο μεταξύ σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί η Κυπριακή ΑΟΖ, Οι φρεγάτες Ορούτς Ρέις και Γκαζιάντεπ καθώς και υποβρύχια, τορπιλάκατοι, κορβέτες, ντρόουνς και περιπολικά αεροσκάφη συνοδεύουν το Φατίχ και Γιαβούζ αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Μarine Τraffic, Γιαβούζ, Φατίχ και Μπαρμπαρός βρίσκονται στην Κυπριακή ΑΟΖ, με το Γιαβούζ μάλιστα είναι έτοιμο για γεώτρήση στο οικόπεδο 7. 

Από πλευράς Τουρκίας να σημειώσουμε οτι έχει εκδόθηκε και σχετική Navtex για τις επικείμενες γεωτρήσεις.  Η Navtex εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλιας και δεσμεύει την περιοχή του οικοπέδου 7 της Κυπριακής ΑΟΖ και θα ισχύει από την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2020 επίσης στις 21:00 το βράδυ.

Απάντηση Λευκωσίας - Αθήνας 

Ανακοίνωση όπου καταδικάζει την Τουρκία εξέδωσε η Προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με τη πρόθεση της για νέα γεώτρηση στα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης καθώς η Τουρκία παραβιάζει εκ νέου το Διεθνές Δίκαιο.

1

Έντονη είναι η αντίδραση της Αθήνας στις ανακοινώσεις της Άγκυρας για νέες γεωτρήσεις του Γιαβούζ στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε πως οι νέες ανακοινώσεις της Άγκυρας για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, έρχονται να προστεθούν στη «σωρεία παραβιάσεων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου».

Έκτορας Γεωργίου

Home