Βάλλει κατά της Κυβέρνησης το ΑΚΕΛ για τις χαλαρώσεις

Βάλλει κατά της Κυβέρνησης το ΑΚΕΛ για τις χαλαρώσεις

Η κυβέρνηση δεν εισακούει τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, δηλώνει ο Στέφανος Στεφάνου

Η κυβέρνηση αποτυγχάνει να λειτουργήσει με ισορροπία και μέτρο, σε ό,τι αφορά την μάχη κατά της πανδημίας, αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας πως «εξαντλούνται οι αντοχές της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Στεφάνου, «η αντισυνταγματική καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερίσχυσης των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου

Η μάχη κατά της πανδημίας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Με λογικά και αποτελεσματικά μέτρα. Με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας και στις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών. Με προγραμματισμό και οργάνωση από μέρους του κράτους και της κυβέρνησης.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει να λειτουργήσει με ισορροπία και μέτρο, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η προσπάθεια και να εξαντλούνται οι αντοχές της κοινωνίας. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που η κυβέρνηση δεν εισακούει τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας και καταφεύγει σε πολιτικές αποφάσεις.

Η αντισυνταγματική καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερίσχυσης των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης σε βάρος των επιστημονικών υποδείξεων και των συνταγματικών επιταγών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε για εβδομαδιαία rapid test στους μαθητές, θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχει η σωστή οργάνωση και προετοιμασία των υπηρεσιών ώστε απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα να μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο.

Home