Βαρώσι: Άνοιξαν το δρόμο της Ανόρθωσης/Φτιάχνουν το Δημ.Κήπο-VID

Βαρώσι: Άνοιξαν το δρόμο της Ανόρθωσης/Φτιάχνουν το Δημ.Κήπο-VID

Σε νέα τετελεσμένα προχωρούν οι κατοχικές Αρχές  στο Βαρώσι - Ανοίγουν συνεχώς δρόμους, κατεδαφίζουν ξενοδοχεία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε νέα τετελεσμένα προχωρούν οι κατοχικές Αρχές  στο Βαρώσι. Το κατοχικό καθεστώς  του Τατάρ αλλοιώνει την ιστορία αλλά και το δημογραφικό χαρακτήρα της πόλης. Μετά τα όσα ντροπιαστικά έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο με την παράνομη κάθοδο και τα πανηγύρια του Ερντογάν και των εγκάθετων του, το τελευταίο διάστημα έγιναν νέες ιταμές ενέργειες από τις κατοχικές Αρχές, αφού πλέον άνοιξαν και άλλοι δρόμοι, όπως η Λεωφόρος Ευαγόρου που περνά κάθετα από την ιστορική λεωφόρο Δημοκρατίας μπροστά από το καλλιμάρμαρο οίκημα της Ανορθώσεως.

Με τη βοήθεια του γνωστού Αμμοχωστιανού Τάσου Δημητριάδη η Οffsite καταγράφει τα όσα προκλητικά έγιναν το τελευταίο διάστημα. 

Κάνοντας ένα φλας - μπακ ο Τ. Δημητριάδης ανέφερε ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι κατοχικές Αρχές άνοιξαν τις οδούς Λειβαδιών, Μιαούλη και Ρούμελης με αποκλειστικό σκοπό να φράξουν το δρόμο προς την παραλία όπου κινούνται και διαμένουν σε ξενοδοχεία μόνο αξιωματικοί του κατοχικού στρατού.

Ο γνωστός Αμμοχωστιανός επισκέφθηκε την αγαπημένη του πόλη και την περασμένη Παρασκευή και ανακάλυψε τρεις νέες αλλαγές που έγιναν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι κατοχικές Αρχές άνοιξαν τη δίοδο μπροστά από το Καλλιμάρμαρο οίκημα της Ανορθώσεως. Τα νέα τετελεσμένα περιλαμβάνουν:

  • Το άνοιγμα της  ιστορικής Λεωφόρου Ευαγόρου όπου αρχίζοντας από την Εκκλησία Αγίου Ιωάννη περνώντας από τη Λαϊκή Αγορά και κάθετα από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας υπάρχει ανοικτή δίοδος μπροστά  από το οίκημα της Ανορθώσεως. Κατόπιν υπάρχει άνοιγμα  προς την οδό Λειβαδιών και το προκλητικό έργο  καταλήγει αριστερά στη Λεωφόρο Κέννετι. Οι κατοχικές Αρχές ετοιμάζουν νέα έργα στο σημείο εκείνο όπως είναι η δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα οχήματα των αξιωματικών του κατοχικού στρατού.
  • Δυο ιστορικά ξενοδοχεία στην Χρυσή Ακτή το King George και το Φάληρο καταστράφηκαν ολοσχερώς λόγω και της φθοράς που υπέστησαν.
  • Οι κατοχικές Αρχές καθάρισαν το Δημοτικό Κήπο απέναντι από το Γυμνάσιο Αμμοχώστου στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Με βάση όλες τις ενδείξεις στο σημείο εκείνο ίσως γίνουν οι «πανηγυρισμοί» για την ιταμή τουρκική εισβολή την 20η Ιουλίου όπου αναμένεται να έρθει ξανά ο Ερντογάν. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο με τον Δημοτικό Κήπο)
  • Με άνευ προηγουμένου προκλητικό τρόπο έγινε ο σφετερισμός της παραλίας της « Χρυσής Ακτής . Πρόκειται για μια παραλία ενός χιλιομέτρου όπου τοποθετήθηκαν 500 ομπρέλες και 1000 κρεβατάκια καθώς και κιόσκια, αναψυκτήρια και λυόμενα εστιατόρια.

μ

Ο γνωστός Αμμοχωστιανός εξήγησε στην Offsite ότι άνοιξαν την παραλία για όλους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους όμως δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Ο κ.Δημητριάδης ανέφερε ότι «η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο με τα πόδια και αφού διανυθεί μια απόσταση 45 λεπτών.

α

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

ΛΥΛΟΥΔΚΙΕΣ

Οι κατοχικές Αρχές επιτρέπουν  μόνο την είσοδο από το Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου στην οδό Ήρας. Η απόσταση είναι μεγάλη για τον οποιοδήποτε και είναι σαν να μην είναι προσβάσιμη.

αμμοχωστοσ2

Εξάλλου, ο Δήμος Αμμοχώστου μέσω της σελίδας του στο facebook εκφράζει, για ακόμα μια φορά, την έντονη δυσαρέσκεια του για τις τελευταίες ενέργειες των εγκάθετων της Τουρκίας στην Aμμόχωστο». 

κιοσκια

Σύμφωνα με το Δήμο «Παρακολουθούμε καθημερινά την αλλοίωση της ιστορίας αλλά και του δημογραφικού χαρακτήρα της πόλης μας. Βλέπουμε τη διαδοχική διάνοιξη δρόμων στην περίκλειστη πόλη, συγκεκριμένα την Λεωφόρο Ευαγόρου όπου δεσπόζει το καλλιμάρμαρο οίκημα της Ανόρθωσης καθώς και την κατεδάφιση του ιστορικού  παραθαλάσσιου κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου «Φάληρο».

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ3

 

Καλούμε την κυβέρνηση αλλά και τον διεθνή παράγοντα όπως προβούν άμεσα σε ενέργειες που θα εμποδίσουν τα όποια σχέδια των κατοχικών αρχών. Σχέδια που δυναμιτίζουν το κλίμα ενόψει νέων συνομιλιών , αλλά και ταυτόχρονα θέτουν όλους ανεξαιρέτως προ των ευθυνών τους»

 

Home