Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν κάτω τα δεδομένα για μεταρρύθμιση των Δήμων

Του Στέλιου Στυλιανού -
13.01.2022 - 06:00

Βάζουν κάτω τα δεδομένα για μεταρρύθμιση των Δήμων

Καθοριστική η σημερινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Εσωτερικών

Καθοριστική είναι η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών για το τι τελικά θα γίνει με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού θεωρείται κρίσιμη για το εάν τελικά θα υπάρξει κατάληξη και θα οδηγηθούν τα 3 νομοσχέδια στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Συγκεκριμένα κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών αναμένεται ότι θα υπάρξει συζήτηση επί των τροπολογιών που κατέθεσαν τα κόμματα και αν τελικά υπάρξει συζήτηση επί του συνόλου των τροπολογιών αυτές που εγκριθούν από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής θα ενσωματωθούν στα νομοσχέδια και ακολούθως θα καθοριστεί η ημερομηνία που τα 3 νομοσχέδια θα κατατεθούν στην Ολομέλεια για ψήφιση.  

Βάσει των κανονισμών ουσιαστικά εάν η Επιτροπή Εσωτερικών  ολοκληρώση την συζήτηση των τροπολογιών στην αυριανή συνεδρίαση τα νομοσχέδια θα οδηγηθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια στις 27 Ιανουαρίου, ενώ στην περίπτωση που θα χρειαστεί ακόμα μια συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών αναμένεται ότι τελικά εάν όλα κυλήσουν ομαλά η προώθηση των νομοσχεδίων να γίνει στην Ολομέλεια αρχές Φεβρουαρίου.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η Offsite δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις με υπαναχώρηση κομμάτων την υστάτη από συμφωνηθέντα.

Όσον αφορά τα ανοιχτά σημαντικά ζητήματα τα οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα από τις τροπολογίες των κομμάτων  όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ έχουν να κάνουν με τις τελικές συνενώσεις Δήμων, το τρόπο εκλογής Αντιδημάρχων στα Δημοτικά διαμερίσματα αλλά και την τελική σύνθεση των επαρχιακών συμβουλίων. 

Home