Βίντεο Al Jazzera: Μάχη χαρακωμάτων με ανακοινώσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

Βίντεο Al Jazzera: Μάχη χαρακωμάτων με ανακοινώσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

ΑΚΕΛ«Δεν τολμάτε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη» - ΔΗΣΥ «Σε σκάνδαλα εμπλέκονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους»

Νέα ανακοίνωση - απάντηση του ΑΚΕΛ στο Δημοκρατικό Συναγερμό με αντικείμενο το περιβόητο βίντεο του Al Jazzera. Μετά την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είδε άλλο βίντεο, το ΑΚΕΛ απάντησε το απόγευμα της Δευτέρας λέγοντας ότι «Το λυπηρό είναι ότι ο Συναγερμός δεν τολμά να κοιταχτεί στον καθρέφτη, δεν τολμά να κοιτάξει κατάματα τις ευθύνες του Προέδρου του κ. Αναστασιάδη και των Υπουργών του». Ακολούθως, ο ΔΗΣΥ απάντησε λέγοντας ότι «ση σκόνη και να σηκώσουν στο ΑΚΕΛ τα σκάνδαλα που εμπλέκονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους δεν κρύβονται.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ,«ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρισκόμενος σε απίστευτη αμηχανία αφού το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο επί των ημερών της διακυβέρνησης του, επιλέγει να επιτίθεται στο ΑΚΕΛ και στο Γενικό του Γραμματέα, με τρόπο που προκαλεί θυμηδία». 

Αφού το ΑΚΕΛ τονίζει ότι «Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, όπως όλος ο κόσμος είδε το βίντεο. Το ΑΚΕΛ, παρόλο που δεν γνώριζε όσα συνέβαιναν την ώρα που συνέβαιναν, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη και κάλεσε τον βουλευτή του να παραιτηθεί από τα πολιτειακά και κομματικά του αξιώματα». 

Ακόμα αναφέρεται: «Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες ευγενική προσφορά του Σαουδάραβα φίλου του και στον οποίο στην συνέχεια παραχώρησε διαβατήρια, στον ίδιο, στην ευρύτερη οικογένεια του και στο χαρέμι του. 

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη για το γεγονός ότι επί των ημερών του συμβαίνει κάτι που δεν τολμούν να διανοηθούν ταγοί ούτε στα πιο υπανάπτυκτα κράτη: να στέλνει η οικογενειακή του επιχείρηση φακέλους με αιτήσεις πολιτογραφήσεων για να τους τις εγκρίνει στο Υπουργικό. 

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του για τις πολιτογραφήσεις διεθνών απατεώνων, όπως τον Τζο Τάεκ Λο, τις προσημειωμένες αιτήσεις πολιτογραφήσεων με ένδειξη ότι οι Υπουργοί του έδωσαν οδηγίες για επίσπευση. 

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης του για το γεγονός ότι ήδη η Επιτροπή που εξετάζει πολιτογραφήσεις που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε ήδη από τις 42 αιτήσεις που εξέτασε κρίνει ότι οι 19 είναι προβληματικές.  

Τις ευθύνες του κ. Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του Συναγερμού για το γεγονός ότι επί των ημερών τους η Κύπρος διασύρεται διεθνώς από αυτή την υπόθεση». 

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται, «Άδικα προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα επιτιθέμενοι στο ΑΚΕΛ για διαφθορά. Η κοινωνία έμαθε για το απίστευτο φαγοπότι που στήθηκε με τα διαβατήρια επειδή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια το ΑΚΕΛ επιμένει να θέτει το θέμα στο δημόσιο διάλογο. Θα επιμένουμε να το θέτουμε, δίχως να αλλάξουμε ούτε μια λέξη από τα όσα είπαμε. Το απόστημα της διαφθοράς πρέπει να σπάσει». 

Στην ανακοίνωση-απάντηση ο ΔΗΣΥ τόνισε ότι «Όση σκόνη και να σηκώσουν στο ΑΚΕΛ τα σκάνδαλα που εμπλέκονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους δεν κρύβονται. Τα είδε και τα άκουσε όλος ο κόσμος, στην Κύπρο και διεθνώς - δυστυχώς! Εμείς, θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα. Όπως πράξαμε την Παρασκευή με το να επιλέξουμε τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, τον κ. Αδαμου, ως Πρόεδρο της Βουλής. Αυτή την ώρα, η σύνεση και η συνεννόηση είναι απαραίτητα συστατικά. Αν στο ΑΚΕΛ δεν το καταλαβαίνουν»,.

 

 

Home