Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σήμερα η Λουτ λίγο πριν την Πενταμερή

Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σήμερα η Λουτ λίγο πριν την Πενταμερή

Με συγκεκριμένο στόχο στην Κύπρο η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από το Σάββατο  η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ καθώς θα έχει σήμερα συναντήσεις την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 09:30 θα δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 14:30 το απόγευμα τον Ερσίν Τατάρ.

Με την παρουσία της στο νησί η Ειδική απεσταλμένη θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη θα συμφωνηθεί ένα κείμενο το οποίο στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας στο Κυπριακό.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς από τις 27 ως τις 29 Απριλίου έχει ήδη σταλεί στους συμμετέχοντες από την κυρία Λουτ. Ξεκινά με δείπνο που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας στις αντιπροσωπείες και την επόμενη μέρα με την άτυπη διάσκεψη ενώ θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις και ξανά διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε εκ νέου την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να μεταβεί στη Γενεύη για να διαπραγματευτεί αυτό που προβλέπουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Μάλιστα σε παρατήρηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη θέτουν χαμηλά τον πήχη σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη ο Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη Λουτ γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πενταμερή και ότι το πού είναι o πήχης θα εξαρτηθεί από το πού και πώς θα τοποθετηθεί η Τουρκία.

Από την άλλη ο Ερσίν Τατάρ για την ώρα τουλάχιστον δεν κάνει βήμα πίσω από τα όσα διακήρυττε το προηγούμενο διάστημα και με κάθε ευκαιρία αναφέρετε σε λύση δύο κρατών. 

Home