Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βλέπει ΠτΔ ο Άντρος - Ζητά παύση Γιολίτη

Offsite Team -
16.02.2021 - 13:24

Βλέπει ΠτΔ ο Άντρος - Ζητά παύση Γιολίτη

Thumbnail
Είναι ευθύνη του Προέδρου να παύσει την Γιολίτη, αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην πορεία συμπολιτών μας στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Κυβέρνηση έχει στραφεί στον αυταρχισμό και την καταστολή. Παράλληλα την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Μια κυβέρνηση που στέλνει την Αστυνομία να δέρνει πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, που εξαπολύει παράνομες έρευνες σε σπίτια πολιτών ψάχνοντας ποιοι τη σατιρίζουν, είναι μια κυβέρνηση που έχει περάσει τη γραμμή, την οποία θέτουν το σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η ίδια η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει στραφεί στον αυταρχισμό και την καταστολή, γιατί μόνο αυτό τής απέμεινε στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών για τα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι πολιτικές της.

Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής –όπου το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει τα ζητήματα- για την αστυνομική βία στη διαδήλωση του Σαββάτου και για την καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με το πρόσχημα της πανδημίας. Έχουμε πανδημία, χρειάζονται μέτρα προστασίας αλλά έχουμε και δημοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διευθετήθηκε να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί.

Μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, καθώς και για την κατάχρηση εξουσίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης στην υπόθεση του parody account, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη. Η Υπουργός έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν κατανοεί τι σημαίνει πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος θα έπρεπε ήδη να την είχε παύσει. Η ευθύνη πλέον είναι δική του.»

Home