Βλέπει Σιζόπουλο - Κάρογιαν ο Αναστασιάδης

Βλέπει Σιζόπουλο - Κάρογιαν ο Αναστασιάδης

Ξεχωριστές συναντήσεις στο Προεδρικό με τους Προέδρους ΕΔΕΚ - ΔΗΠΑ 

Συναντήσεις με τους Προέδρους της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο και ΔΗΠΑ Μάριο Κάρογιαν θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η επίσκεψη των δύο Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό είναι συνέχεια του κύκλου επαφών που εγκαινίασε ο Νίκος Αναστασιάδης και ακολουθούν τις επισκέψεις στο Προεδρικό των Άντρου Κυπριανού και Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στην συνάντηση με τους δύο ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τα θέματα της επικαιρότητας και τις εξελίξεις στο Κυπριακό χωρίς να αποκλείεται και συζήτηση για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο εξαιτίας και της ευρείας σύσκεψης που κάλεσε την περασμένη Παρασκευή ο Νίκος Αναστασιάδης.

Στις ξεχωριστές συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν και τα θέματα των μεταρρυθμίσεων τις οποίες επιδιώκει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, με πηγές του Προεδρικού να επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διατεθειμένος να ακούσει και τις θέσεις των κομμάτων πάνω σε πτυχές των μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων ο Νίκος Αναστασιάδης είδε κατ ιδίαν τους πολιτικούς Αρχηγούς στις αρχές Νοεμβρίου, με τον Άντρο Κυπριανού τότε να ακυρώνει την επίσκεψη του την υστάτη αφού όπως είπε θεωρεί ότι δεν θα είχε νόημα μια συνάντηση μέσα στο κλίμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί, μετά από τις  δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη με τις οποίες ουσιαστικά ο ΠτΔ, όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υπονοεί ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή των Τουρκοκυπρίων.

Τέλος σημειώνεται ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ είναι προγραμματισμένη για τις 10:15, ενώ με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ στις 11:00.

Home