Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βλέπει ξανά Αννίτα ο Χριστοδουλίδης

Offsite Team -
30.05.2023

Βλέπει ξανά Αννίτα ο Χριστοδουλίδης

Είμαστε αντιπολίτευση αλλά πάνω απ όλα ο τόπος, λέει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο το απόγευμα στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. 

Η συνάντηση των δύο γίνεται και στον απόηχο των όσων προηγήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και την αντίδραση της Αννίτας Δημητρίου για συμμετοχή υπουργών της Κυβέρνησης σε συνεδρίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μάλιστα μετά την αντίδραση της Προέδρου του ΔΗΣΥ σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα κόμματα είναι κύτταρα της Δημοκρατίας αλλά πάνω απ όλα είναι Κύπρος.

>>>> Χριστοδουλίδης προς Αννίτα: Κόψε τις διαφωνίες για EPP, πάνω από όλα ο τόπος

Σημειώνεται πάντως ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μιλώντας το απόγευμα στο Επαρχιακό Συνέδριο ΔΗΣΥ Κερύνειας ανέφερε ότι το κόμμα, ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη που ανήκει στην αντιπολίτευση θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του τόπου, χωρίς ακρότητες, αλλά με πολιτικές θέσεις. 

Ζήτησε ακόμη, όπως, η όποια περιρρέουσα συζήτηση συντηρείται γι’ αυτό το θέμα «να λήξει και να σταματήσει» σημειώνοντας ότι, τώρα προέχει η χώρα και το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα, στέλνοντας το μήνυμα ότι έτσι θα βάλουν γερά θεμέλια για τον ΔΗΣΥ του αύριο, και όχι με προσωπικές ατζέντες και προσωπικά συμφέροντα. Έδωσε επίσης την διαβεβαίωση ότι το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα για το καλό της πατρίδας.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική αλλά και στη σωστή εφαρμογή και διασφάλιση των μεταρρυθμίσεων που εισάχθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Στην ομιλία της, η κ. Δημητρίου, αναφερόμενη στο Κυπριακό, είπε ότι το μήνυμα του ΔΗΣΥ, με ευκαιρία της επανεκλογής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας, είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να λειτουργήσει ως εποικοδομητικό μέρος και να εγκαταλείψει τη διχαστική ρητορική, αλλά και τις παράνομες ενέργειες στα κατεχόμενα εδάφη. Αυτό το μήνυμα, πρόσθεσε, είναι και προς το σύνολο του ευρωπαϊκού και διεθνούς παράγοντα «γιατί θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ακολουθούμε την πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών».

Είπε ακόμη ότι θα ήθελε να υπογραμμίσει «ότι δεν μπορούμε να δώσουμε την εντύπωση ότι η ΕΕ ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός, πλην του ΟΗΕ, θα έρθει με οποιονδήποτε τρόπο να επιλύσει το Κυπριακό για εμάς». Αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί τέτοιες προσδοκίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην στρατηγική που σχεδίασε ο ΔΗΣΥ με επαφές εντός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά και με οργανισμούς και φορείς «για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε την ίδια τη συμμετοχή τους σε αυτή την πολιτική αναγκαιότητα, που είναι να συνεχίσουμε με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» και στα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην ανάγκη για ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των προσφύγων. Είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν όλες οι πολιτικές αποφάσεις για την προσφυγική πολιτική και όπου δύναται να εκσυγχρονιστούν, αλλά πρέπει να δουν «πραγματικά και ουσιαστικά» για την απώλεια χρήσης ειδικότερα με τις εξελίξεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με τις Ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Είπε ότι αναμένουν από την Κυβέρνηση τις δικές της θέσεις και ενέργειες όσον αφορά το δικαίωμα των εκ μητρογονίας προσφύγων να έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, αλλά και για μια ενιαία προσφυγική πολιτική, που να συμπεριλαμβάνει και το στεγαστικό θέμα, τη διαχείριση ΤΚ περιουσιών, απώλεια χρήσης, και το πλάνο αναβάθμισης προσφυγικών συνοικισμών. Για το θέμα αυτό είπε ότι δεν πρέπει να περνά προς τα έξω «ότι να συζητάμε το θέμα των προσφυγικών συνοικισμών» είναι αυτό και μόνο που απασχολεί τους πρόσφυγες.

Αναφέρθηκε και στις πολιτικές της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ την τελευταία δεκαετία, η οποία όπως είπε, κατάφερε να ενισχύσει το βιοτικό επίπεδο του τόπου, να χαμηλώσει τα ποσοστά ανεργίας, να χτιστεί ένα ικανοποιητικό δίκτυ κοινωνικής πρόνοιας, και να γίνουν μεταρρυθμίσεις πολύ σημαντικές για το καλό των πολιτών. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, και τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εφαρμοστούν σωστά αυτές οι μεταρρύθμισες και να διασφαλιστούν, πρόσθεσε.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης» στη Λευκωσία, ήταν παρόντες Βουλευτές του κόμματος, όπως και ο Βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του κόμματος, μεταξύ άλλων.

Home