Βουλευτικές 2021: Έστησαν τον βασικό κορμό οι 4 μεγάλοι (Ονόματα)

Βουλευτικές 2021: Έστησαν τον βασικό κορμό οι 4 μεγάλοι (Ονόματα)

Παίρνουν μορφή τα ψηφοδέλτια

Για τα καλά σε ρυθμούς Βουλευτικών έχουν μπει τα κόμματα με στόχο να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια και να ριχθούν στην μάχη της Προεκλογικής.

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, έχοντας μάλιστα ήδη προχωρήσει με τον βασικό κορμό με τον οποίο θα επιδιώξουν να πετύχουν τους στόχους τους οποίους έχουν βάλει.  

Σημειώνεται ότι τα κομματικά επιτελεία πονοκεφαλιάζουν έτσι ώστε να στήσουν ψηφοδέλτια τα οποια θα δώσουν τα απαραίτητα ποσοστά καθώς το αποτέλεσμα των Βουλευτικών του ερχόμενου Μαΐου κρίνεται καθοριστικό για τον σχηματισμό συνεργασιών για το 2023. 

>>>>> Διαβάστε εδώ όλο το πολιτικό παρασκήνιο 

Τα πρώτα ονόματα στα κομματικά ψηφοδέλτια έχουν κλειδώσει ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα. 

Σε καλό δρόμο το ΔΗΣΥ 

Καταρχάς στον ΔΗΣΥ το ψηφοδέλτιο είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο σε όλες τις επαρχίες. Συγκεκριμένα στην Λευκωσία δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη, Νίκου Τορναρίτη, Δημήτρη Δημητρίου, Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους.

Από εκεί και πέρα στο ψηφοδελτιο της Λευκωσίας αναμένεται να βρίσκονται ο Δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας, ο Χρίστος Πάλλης, ο Προεδρος της Οργάνωσης νέων επιστημόνων Μάριος Πελεκάνος καθώς και ο Δήμος Γεωργιάδης.  Ακούγονται επίσης έντονα τα ονόματα του Εκπαιδευτικού Φίλιου Φυλακτού, του δημοσιογράφου Ανδρέας Ιωσήφ καθώς επίσης και της Μίνας Σαμψών και Αντρέα Πενταρά. Στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αναμένεται να βρεθεί και ο Στέλιος Κυθραιώτης. 

Στη Λεμεσό δεδομένη είναι η υποψηφιότητα των τριών εν ενεργεία Βουλευτών Ευθύμιου Δίπλαρου, Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου.  Από εκεί και πέρα υποψήφιοι θα είναι οι Ανδρέας Μιχαηλίδης, Φωτεινή Τσιρίδου, ο Νίκος Σπύρου και ο Νίκος Σύκας. Στην ονοματολογία προστίθενται ο αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης, ο Γιώργος Διογένους καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Μιχάλης Βασιλείου.

Στην Αμμόχωστο υποψήφιοι θα είναι οι Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλλας, Ονούφριος Κουλλάς, όπως επίσης και ο Νίκος Γεωργίου. Υποψήφιος θα είναι και ο διευθυντής διοίκησης και οργανωτικού του ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης, ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού και ο πρώην καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Τρισόκκας. Στη Λάρνακα την Αντιπρόεδρο Αννίτα Δημητρίου στο ψηφοδελτιο αναμένεται να πλαισιώσουν ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ο οικονομολόγος Μάκης Γεωργίου η Άννα Κοσμά αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού γραφείου Ανδρέας Ταουξή.

Στην Πάφο μετά την πρόθεση του Κωστάκη Κωνσταντίνου να μην επαναδιεκδικήσει υποψήφιοι θα είναι ο Λίνος Τσοκκάς, ο Χαράλαμπος Πάζαρος, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και ο Γιώργος Δημητριάδης. Τέλος την μάχη της επανεκλογής στην Κερύνεια θα δώσουν οι Μάριος Μαυρίδης και Μαριέλλα Αριστείδου.

ΑΚΕΛ: Προέχει το συνέδριο ξεκίνησε η ονοματολογία

Στο ΑΚΕΛ αν και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παγκύπριο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου ξεκίνησε σιγά σιγά και η Ονοματολογία. 

Σημειώνεται ότι από την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα επανεκλογή δεν επαναδιεκδικούν οι Ανδρέας Φακοντής και Αδάμος Αδάμου. 

Στην Λευκωσία πέραν του Άντρου Κυπριανού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Άριστου Δαμιανού και Γιώργου Λουκαΐδη, εκλογή αναμένεται να διεκδικήσουν οι Χρίστος Χριστοφίδης και Πανίκος Χάμπας.

Στην Λεμεσό υποψήφιοι θα είναι οι Κώστας Κωστα και Ανδρέας Καυκαλιάς ενώ έντονα ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Χατζηττοφή πρώην Δημάρχου Αγίου Αθανασίου καθώς επίσης και της υποψήφιας Ευρωβουλευτού το 2019 Μαρίνας Νικολάου. Στην διάθεση του κόμματος βρίσκεται και ο Νεοκλής Συλικιώτης. 

Στην Αμμόχωστο δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Νίκου Κέττηρου και Χρύσανθου Ζαννέτου όπως επίσης και του Πάμπου Χρυσοστόμου, ενώ αν δεν διεκδικήσει επανεκλογή η Σκεύη Κουκουμά στο ψηφοδελτιο θα βρεθεί ο γιο της Γιώργος.

Στην Λάρνακα σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες Ευανθίας Σάββα, Αντρέα Πασιουρτίδη, Πανίκου Ξιούρουππα και της Επαρχιακής γραμματέα Χρυστάλλας Αντωνίου. Τέλος μάχη στην Επαρχία Κερύνειας θα δώσουν οι Χρίστος Χριστόφιας και Ελένη Μαύρου.

>>>>>>> Διαβάστε επίσης:Έρχεται (Χρίστος Χριστόφιας) & το φαβορί ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ Βουλευτικές

ΔΗΚΟ: Στήνει ψηφοδέλτιο ο Νικόλας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι διεργασίες στο ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο του κόμματος να περιμένει κάποιες απαντήσεις το επόμενο διάστημα. Στην Λευκωσία πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, του Μιχάλη Δαμιανού και του Χρύση Παντελίδη. Θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν κλείσει επίσης το μέλος του Εκτελεστικού Ανδρέας Γεωργιάδης, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Λαζάρου, στο στέλεχος της ΓΟΔΗΚ Θεοδώρα Θεοδώρου και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Μάριος Μούγης. Ακούγονται επίσης τα ονόματα των Ανδρούλλας Ελευθερίου, Αλέξη Αλεξάνδρου και Χριστού Ροδιά.

Δεδομένες στην Λεμεσό είναι οι υποψηφιότητες των βουλευτών Παύλου Μυλωνά και Πανίκου Λεωνίδου ενώ υποψήφιοι θα είναι οι Μάριος Ορφανός, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης και Μαρία Συκοπετρίτου, χωρίς να αποκλείεται και υποψηφιότητα Κατερίνας Χριστοφίδου και Μάριου Κούκλη.

Επανεκλογή θα διεκδικήσει στην Αμμόχωστο ο Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ υποψήφιοι θα είναι οι Χρίστος Σενέκης και Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας χωρίς να αποκλείεται και υποψηφιότητα της Νικολέτας Λαδά. 

Υποψήφιος θα είναι στην Λάρνακα ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Ορφανίδης και το στέλεχος της νεολαίας Νικόλας Διομήδους ενώ στην Κερύνεια πέραν της δεδομένης υποψηφιότητας του διευθυντή του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργου Σολωμού ενδιαφέρον επιδυκνύει ο αντιδήμαρχος Λακατάμιας Μάκης Τσουλούπας ενώ έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις σε δύο άτομα από την Μαρωνίτικη κοινότητα.

Τέλος στην Πάφο έχουν κλείσει εδώ και καιρό οι τρεις από τις 4 θέσεις με τους Πάμπο Πιττοκοπίτη, Χρύσανθο Σαββίδη και τον Γιαννάκη Παπαζαχαρία να διεκδικούν την έδρα.

Εντατικές διεργασίες και στην ΕΔΕΚ

Εντατικές είναι οι διαδικασίες για καταρτισμό του ψηφοδελτίου και στην ΕΔΕΚ.

Μάλιστα στην Λευκωσία πέραν του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου θέση έχουν κλειδώσει οι Μάριος Χαννίδης, αλλά και ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου του ΔΗΚΟ, Στέλιος Γεωργίου, ενώ πιθανότατα υποψήφια θα είναι και η αντιπρόεδρος του κόμματος εκπαιδευτικός Έλενα Περικλέους, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των Μαρίας Βασιλειάδου και Μαρίνου Θεοδώρου.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος θα κατέλθει υποψήφιος στη Λεμεσό, ενώ σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα Χρίστου Ιακώβου. Στην Λάρνακα ακούγονται τα ονόματα του Ανδρέα Αποστόλου, του Διομήδη Διομήδους και του Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Στη Πάφο δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του βουλευτή Ηλία Μυριάνθους, ενώ ακούγονται τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων  Βάσου Δημητρίου και Παναγιώτη Βορκά. Τέλος, δεν αποκλείεται στο ψηφοδελτιο της ΕΔΕΚ να ενταχθούν στελέχη και από άλλα μικρότερα κόμματα του κέντρου.

Home