Βουλευτικές 2021: Σκέφτονται τα επόμενα βήματα τους οι «μικροί» 

Βουλευτικές 2021: Σκέφτονται τα επόμενα βήματα τους οι «μικροί» 

Ξεκινούν διεργασίες για να είναι έτοιμοι να πάρουν αποφάσεις για την μετέπειτα πορεία τους 

Τις διεργασίες τους για τις Βουλευτικές εκλογές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν δειλά δειλά το επόμενο διάστημα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα καθώς αν και απομένουν σχεδόν 20 μήνες, υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες θα τρέξουν για να είναι έτοιμα να μπουν στην Προεκλογική περίοδο παρουσιάζοντας ένα δυνατό ψηφοδέλτιο.

Σε πιο κρίσιμη θέση φαίνεται ωστόσο να είναι τα μικρά κόμματα τα οποία μετά τις διακοπές του καλοκαιριού αναμένεται να τρέξουν  διαδικασίες έτσι ώστε να δουν μετά και από τα αποτελέσματα που κατέγραψαν στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, την μετέπειτα πορεία τους.

Συγκεκριμένα από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών μετά και το αποτέλεσμα(3,29%) που κατέγραψαν στην κοινή συμπόρευση με τους Οικολόγους στις Ευρωεκλογές, βρίσκονται σε πορεία ανασυγκρότησης, με Επαρχιακές συνελεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε Συνέδριο για εκλογή νέας Ηγεσίας τον προσεχή Ιανουάριο.

Μάλιστα στην Συμμαχία επισημαίνεται ότι ακολούθως η ηγεσία που θα εκλεγεί θα τρέξει τις διεργασίες για τις επερχόμενες  Βουλευτικές Εκλογές, μέσα από συνεργασίες με άλλα κόμματα, ομάδες Πολιτών αλλά και προσωπικότητες.

Τον δικό τους απολογισμό και τα επόμενα βήματα τους αναμένεται να μελετήσουν το επόμενο διάστημα τόσο οι Οικολόγοι όσο και η Αλληλεγγύη. Συγκεκριμένα οι Οικολόγοι μετά και την συνεργασία που είχαν με την Συμμαχία θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα τρέξουν μόνοι στις Βουλευτικές ή αν θα αναζητήσουν εκ νέου συνεργασίες, νοουμένου ότι η συνεργασία αυτή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Τα δεδομένα ενόψει 2021, θα αρχίσουν να εξετάζουν το επόμενο διάστημα και στην Αλληλεγγύη, καθώς μετά την συνεργασία με το ΔΗΚΟ στις Ευρωεκλογές με την συμπερίληψη της Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, θα πρέπει να δουν πως προχωρούν, αφου ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει σαφείς εκτίμηση πόσοι τελικά από τις 18 χιλιάδες ψηφοφόρους που ψήφισαν Αλληλεγγύη το 2016 ακολούθησαν αυτή την συνεργασία, και παραμένουν κοντά στο Κίνημα.

Τα πιο πάνω καταδεικνύουν ότι τα 3 αυτά κόμματα θα μετρήσουν δυνάμεις, για να δουν την μετέπειτα πορεία τους, που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν με βάσιμες προοπτικές σε  Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση και μετά το 2021.

Πάντως, πολιτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι οι όποιες αποφάσεις τους θα πρέπει να καθοριστούν πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε και αναμένεται να ριχθούν στην μάχη για τα καλά τα πιο μεγάλα κόμματα, τα οποία πιθανότατα θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και στελέχη από αυτούς τους χώρους για συμπερίληψη ως Αριστίνδην στα ψηφοδέλτια τους.

Τέλος, από τις όλες διαδικασίες δεν θα πρέπει να διαγράφεται και το κεφάλαιο ΔΗΠΑ, καθώς το κόμμα του Μάριου Κάρογιαν αναμένεται να χτυπήσει με αξιώσεις την είσοδο του νέου Κοινοβουλίου, καταγράφοντας ήδη μια δυναμική στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου. 

Home