Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

 Βουλευτικές: Οι Υποψήφιοι ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ - 90 ονόματα (Ανά επαρχία) 

Του Στέλιου Στυλιανού -
12.12.2020

 Βουλευτικές: Οι Υποψήφιοι ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ - 90 ονόματα (Ανά επαρχία) 

Thumbnail
Ανακοινώνει αριστίνδην ο Νικόλας  - Κλειδώνουν ψηφοδέλτια τις επόμενες μέρες τα δύο κόμματα

Έτοιμοι για να παρουσιάσουν ολοκληρώμενα ψηφοδέλτια πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων  είναι οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος με αποτέλεσμα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να είναι τα πρώτα κόμματα που ρίχνονται και επίσημα στην Προεκλογική.

Μάλιστα στο ΔΗΚΟ αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινωθούν οι αριστίνδην υποψήφιοι του κόμματος, ενώ το εκτελεστικό γραφείο θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα για να καταληξει στο ψηφοδελτιο το οποίο ακολούθως θα παραπεμφθεί στην Κεντρική Επιτροπη για επικύρωση.

Στη Λευκωσία πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου υποψήφιοι θα είναι οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Μιχάλης Δαμιανός, Χρύσης Παντελίδης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Χρίστος Ροδιάς, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Λαζάρου, το στέλεχος της ΓΟΔΗΚ Θεοδώρα Θεοδώρου και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Μάριος Μούγης.

Από εκεί και πέραν στο ψηφοδελτιο θα βρίσκονται, η Έλενα Παπαδοπούλου, ο Σάββας Σαββίδης, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος τύπου Κατερίνα Χριστοφίδου, ο Ολύμπιος Χριστοφή.

Αριστίνδην επιλογές του Προέδρου του κόμματος στη Πρωτεύουσα θα είναι η Αγγελική Σάββα, η Γιώτα Κουφαλίδου, ο Παναγιώτης Αταλιάνης, η Πολύμνια Λευτέρη, ο  πρόεδρος του «Εγώ ο Πολίτης» Γιώργος Κουντούρης και η Μαρία Βασιλείου. 

Στη Λεμεσό υποψήφιοι θα είναι οι Πανίκος Λεωνίδου, Παύλος Μυλωνάς, Μάριος Ορφανός, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Σώτος Σάββα, Βανέσα Κυπριανού, Γρηγόρης Μακρίδης, Γιώργος Μακαρίου ενώ ως αριστίνδην επιλογές κατέρχονται οι Άνθια Χριστοδούλου, Μάριος Σταδιώτης και Στέλιος Χατζηχαραλάμπους.

Στη Αμμόχωστο  πέραν του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία,υποψήφιοι θα είναι οι Χρίστος Σενέκης, Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας, Κυριάκος Τρύφωνος, Μαρτής Μαρτή, Αδάμος Φαρκονής. Αριστίνδην επιλογές του Νικόλα Παπαδόπουλου αποτελούν οι Στέλιος Χιώτης, Παναγιώτης Παχωμίου και Λευτέρης Τρίαρος

Υποψήφιος θα είναι στην Λάρνακα ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Ορφανίδης, το στέλεχος της νεολαίας Νικόλας Διομήδους, ο Αντιδήμαρχος της πόλης του Ζήνωνα Ιάσονας Ιασωνίδης ενώ ως αριστίνδην κατέρχονται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Μανιταράς και ο Διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας. 

Στην Κερύνεια υποψήφιοι θα είναι ο διευθυντής του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργος Σολωμού ενώ έχουν κλειδώσει ο αντιδήμαρχος Λακατάμιας Μάκης Τσουλούπας  και ο Κυριάκος Χατζηφιλίππου.

Τέλος στην Πάφο έχουν κλείσει εδώ και καιρό οι τρεις από τις 4 θέσεις με τους Πάμπο Πιττοκοπίτη, Χρύσανθο Σαββίδη και τον Γιαννάκη Παπαζαχαρία να διεκδικούν την έδρα ενώ το ψηφοδελτιο συμπληρώνει ως αριστίνδην υποψήφια η Γρηγορία Ευριπίδου. 

Έρχονται νέες ανακοινώσεις στην ΕΔΕΚ

Σε αντίθεση με το ΔΗΚΟ στην ΕΔΕΚ ακολουθούν διαφορετική τακτική για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων με τις ανακοινώσεις να γίνονται ανά επαρχία με τους υποψήφιους Πάφου, Λάρνακας και Κερύνειας να έχουν ήδη ανακοινωθεί.  

Σύμφωνα πάντως με κομματικές πηγές αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σε Λευκωσία Λεμεσό και Αμμόχωστο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Συγκεκριμένα στην Πάφο βουλευτική έδρα θα διεκδικήσουν πέραν του Βουλευτή Ηλία Μυριάνθους οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσος Δημητρίου και Παναγιώτης Βορκάς καθώς και από πλευράς Συμμαχίας ο Δώρος Παφίτης.

Στην Λάρνακα υποψήφιοι θα είναι ο Ανδρέας Αποστόλου όπως επίσης οι Σοφοκλή Σοφοκλέους, Ξενάκης Κυριακίδης,Γιώργος Χαρή , Γεωργία Μιτσήγιωργη και Ανδρέας Χριστοφόρου, ενώ στην Κερύνεια υποψήφιοι θα είναι ο Ντίνος Ευθυμίου, ο Παναγιώτης Πάρπας,και η Μαρία Περατικού.

Από εκεί και πέρα στη Λευκωσία πέραν του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου θέση έχουν κλειδώσει οι Μάριος Χαννίδης, αλλά και ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου του ΔΗΚΟ, Στέλιος Γεωργίου όπως επίσης και ο Γιώργος Γεωργίου.  Υποψήφια θα είναι και η αντιπρόεδρος του κόμματος εκπαιδευτικός Έλενα Περικλέους όπως επίσης η Νατάσα Ιωάννου, ο Πάμπος Χριστοδούλου και Βίκτωρας Ακάμας. Από πλευράς Συμμαχίας στο ψηφοδελτιο της πρωτεύουσας θα είναι η Ρένα Γιαβάση, η Χαρά Θωμά, ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, ο Λάκης Ζάγανος και ο Απόστολος Χριστοφορίδης

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος  θα κατέλθει υποψήφιος στη Λεμεσό, ενώ σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα Χρίστου Ιακώβου, αλλά και του Μαρίνου Ευσταθίου που συμπορεύτηκε πρόσφατα με την ΕΔΕΚ, όπως και ο Γιώργος Ευσταθίου από την Συμμαχια Πολιτών. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι και οι Λεύκιος Δοράτης και η Φανή Παπαβασιλείου.

Τέλος στη Αμμόχωστο υποψήφιοι θα είναι ο Αντιπρόεδρος  του κόμματος Λευτέρης Αντρέου, ο  ο Νίκος Άστρας, ο Πέτρος Ασσιώτης, ο δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαβούλλης όπως επίσης από πλευράς Συμμαχίας οι Νίκος Χριστοφή, Λένος Σκιτίνης και η Δημοτική σύμβουλος Δερύνειας, Αννίτα Λίλλη. 

Home