Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Covid και ΑΟΖ συζήτησαν Αβέρωφ και Μητσοτάκη (Φωτος)

Offsite Team -
21.04.2020

Covid και ΑΟΖ συζήτησαν Αβέρωφ και Μητσοτάκη (Φωτος)

Thumbnail
Τα είπαν μέσω τηλεδιάσκεψης

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, κ. Αλέξανδρου Σίνκα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος ο συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου όπως έχει λάβει χώρα σε επίπεδο κυβερνήσεων από την πρώτη στιγμή αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, τα συναφή μέτρα που έχουν παρθεί καθώς και η κατάσταση πραγμάτων όπως καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Επιπρόσθετα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς και θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με κοινή συνισταμένη ότι αποτελούν άμεσες προτεραιότητες και των δυο χωρών.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σε αυτό το πλαίσιο τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξήραν τη στάση των πολιτών και της κοινωνίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα για το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται η πανδημία με αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο, σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα και τον σχεδιασμό που έθεσαν τάχιστα σε εφαρμογή αμφότερες οι κυβερνήσεις και αποτελούν κατά κοινή ομολογία πρότυπο, σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συζήτησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τις νέες, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την απόλυτη στήριξή του προς την κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζοντας τη νέα πρόκληση της Άγκυρας με την επαπειλούμενη παράνομη γεώτρηση εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΒΕΡΩΦ 3

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα στηρίξει την Κύπρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Home