Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δείτε ποιος είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

Offsite Team -
30.05.2019

Δείτε ποιος είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

Thumbnail
Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης

Τον δικηγόρο Γεώργιο Σαββίδη διορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ως νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Το who is who του νέου Υπουργού

Γεννήθηκε στις 22.09.1959, κατάγεται από την Αμμόχωστο και είναι γιος του α. πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Λουκή και της α. Ηρούλας Σαββίδου.  Αποφοίτησε από το Δημοτικό Αγίου Ιωάννου Αμμοχώστου και φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου μέχρι τα 15 του οπότε και η οικογένεια του εκτοπίστηκε λόγω της βάρβαρης Τουρκικής Εισβολής. Αποφοίτησε σαν σημαιοφόρος του Λανιτείου Γυμνασίου Λεμεσού το 1977.

Με την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο του Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons,) και στην συνέχεια αναγορεύθηκε σε Barrister στο Middle Temple. Μετά την συμπλήρωση της άσκησης του και έχοντας πρωτεύσει στις εξετάσεις για την άσκηση της δικηγορίας, το 1984 ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό το οποίο λίγο μετά μετατράπηκε σε συνεταιρισμό και στην συνέχεια μετεξελίχθηκε στην δικηγορική εταιρεία Γεώργιος Λ. Σαββίδης & Σια ΔΕΠΕ της οποίας είναι διευθύνων σύμβουλος. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε Λεμεσό και Λευκωσία. 

Ασκεί ενεργά την δικηγορία για 35 χρόνια και είναι μέλος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου.

Διετέλεσε Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου ΕΥΑΓΟΡΑΣ (ΓΣΕ) Αμμοχώστου, με την φανέλα του οποίου είχε αναδειχθεί Πανελληνιονίκης και κάτοχος Παγκύπριας επίδοσης στο Άλμα εις Ύψος. Είναι μέλος του International Bar Association (ΙΒΑ) και υπηρέτησε σαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υποεπιτροπών του IBA όπως το Eastern European Forum και της υποεπιτροπής για την διαχείριση δικηγορικών γραφείων. Διοργάνωσε στην Κύπρο διεθνές συνέδριο του IBA. Προσκλήθηκε και έδωσε διαλέξεις επί νομικών θεμάτων στην Κύπρο αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Είναι νυμφευμένος με την Ντόρα και έχει τρία παιδιά, τον Λουκή τον Νικόλα και την Λώρα. 

ipourgos

Home