Το Δεκέμβριο σημαντικές εξελίξεις για τα Βαρώσια

Το Δεκέμβριο σημαντικές εξελίξεις για τα Βαρώσια

Ετοιμάζεται το έγγραφο επιλογών / Ο Μπορέλ θα ενημερώσει πρώτα τους Υπουργούς Εξωτερικών

Στα τελικά στάδια διαμόρφωσης βρίσκεται το έγγραφο επιλογών (options paper) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενέργειες της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για εξωτερικές υποθέσεις, Πίτερ Στάνο, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση στις Βρυξέλλες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ερωτηθείς πού βρίσκεται η διαδικασία ενόψει των επόμενων συναντήσεων των μόνιμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες (COREPER) και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), ο κ. Στάνο ανέφερε πως το έγγραφο «βρίσκεται στα τελικά στάδια διαμόρφωσης» και πρόσθεσε πως όπως είχε δηλώσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ μετά το τελευταίο ΣΕΥ, θα κατατεθεί στα κράτη μέλη πριν τα επόμενα βήματα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα της διαδικασίας, ο κ. Στάνο επεσήμανε πως καθώς το έγγραφο επιλογών ζητήθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών, ο κ. Μπορέλ θα ενημερώσει πρώτα τους Υπουργούς Εξωτερικών και όπως έχει δηλώσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος, η συζήτηση του θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο.

ΚΥΠΕ

 

Home