Δεν αλλάζεις Οικονομικών, Υγείας, Παιδείας στη λήξη 5ετίας σου

Δεν αλλάζεις Οικονομικών, Υγείας, Παιδείας στη λήξη 5ετίας σου

Προχωρεί σε ανασχηματισμό μετά και τις σημερινές συναντήσεις με τους πολιτικούς Αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον κύκλο επαφών του με τους Πολιτικούς Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων ολοκληρώνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς στο λόφο του Προεδρικού ανεβαίνουν οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Μάριος Καρογιάν και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος αλλά και με τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ.

ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ πήγαν στο Προεδρικό κρατώντας το όχι και διαβιβάζοντας στον Πρόεδρο την άρνηση τους για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ από την άλλη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ με το πολιτικό γραφείο το βράδυ της Τρίτης να παίρνει απόφαση παραμονής στη αντιπολίτευση.

Τα σενάρια ανασχηματισμού και οι θέσεις κλειδιά

Τις προηγούμενες μέρες πολλά είναι τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για ανασχηματισμό ενώ όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μέχρι τέλος Ιουνίου ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να προχωρήσει σε διορισμούς στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ενώ κενές είναι και οι θέσεις του νέου υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και η θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις στο Κυβερνητικό σχήμα αν και όλα παραμένουν ανοικτά υπάρχουν θέσεις υπουργών  οι οποίες θα αποτελεί μεγάλο ρίσκο η αλλαγή προσώπων. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας.

Όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο εξαιτίας και του ταμείο ανάκαμψης και δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης καθώς απαιτείται να υπάρξει ογκώδης εργασία και μια πιθανή αλλαγή ηγεσίας δεν αναμένεται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Από εκεί και πέρα παρακινδυνευμένη είναι και η αλλαγή στο υπουργείο Παιδείας την ώρα που η μεταρρύθμιση κινείται με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει το θέμα με τον διαχωρισμό των Παγκύπριων εξετάσεων σε τετράμηνα αλλά και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τον Πρόδρομο Προδρόμου να έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες δίαυλο επικοινωνίας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Τέλος ούτε στο υπουργείο Υγείας ενδείκνυται αλλαγή καθώς είναι το υπουργείο που βρήκε την φόρμουλα διαχείρησης της πανδημίας και η όποια αλλαγή δεν αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά. Αυτό γιατί ο κορωνοϊός παραμένει ακόμα στην κοινότητα και θα πρέπει να συνεχιστεί η διαχείρηση της πανδημίας έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα καθώς επίσης και η διαχείρησης της επόμενης μέρας.

Βεβαίως στο υπουργείο Υγείας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει εκφράσει πρόθεση να αποχωρήσει με αποτέλεσμα να αναμένεται ότι τελικά θα υπάρξει αλλαγή. 

Home