Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν κάλεσαν Τ/κ αθλητές σε αγώνες σε Τουρκία-Αντέδρασαν για Τατάρ

Offsite Team -
10.08.2022 - 15:08

Δεν κάλεσαν Τ/κ αθλητές σε αγώνες σε Τουρκία-Αντέδρασαν για Τατάρ

Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα - Πήγε κανονικά ο Τατάρ και τα... άκουσε (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έντονες αντιδράσεις προκύπτουν στα κατεχόμενα για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν Τουρκοκύπριοι αθλητές να συμμετέχουν στους 5ους αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης που διεξάγονται στο Ικόνιο (Κόνια) στην Τουρκία. 

Φ

Μάλιστα οι αντιδράσεις στρέφονται προς το πρόσωπο του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν Τ/κ αθλητές, παρευρέθηκε κανονικά στην τελετή έναρξης των αγώνων. 

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Μην κρύβεσαι πίσω από τη σημαία» αναφέρεται στην αντιπαράθεση του προέδρου της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με τον Τ/κ ηγέτη, με αφορμή την παρουσία του Ερσίν Τατάρ στην τελετή έναρξης των 5ων αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης στην Τουρκία, όπου δεν συμμετέχουν τ/κ αθλητές.

Φ

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Εσύ ποιες εκλογές κέρδισες» γράφει ότι αυτό ρωτάει ο κόσμος τον Ερσίν Τατάρ κι αναφέρεται στην αντιπαράθεση του Τ/κ ηγέτη με τον πρόεδρο της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, παραθέτοντας τις δηλώσεις τους και σημειώνοντας ότι τελικά ο κ. Τατάρ πήγε στην τελετή έναρξης των αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης στην Τουρκία. 

Σημειώνεται ότι κατά την παρουσία του στην Τουρκία, ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε και με τον Ταγίπ Ερντογάν ενώ συνάντηση είχει και με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίφ.

Ο κ. Τατάρ συμμετείχε στην τελετή, καλεσμένος του Τούρκου Προέδρου και παρά τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα, επειδή στη διοργάνωση δεν κλήθηκαν Τ/κ αθλητές παρότι οι αγώνες διοργανώνονται από την Τουρκία.

Φ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ εξήγησε στον κ. Αλίφ το Κυπριακό και πως ενεργεί σε απόλυτη σύμπλευση με την Τουρκία. Συζήτησαν επίσης, αναφέρεται, τις σχέσεις των «δύο χωρών» με τον Τ/κ ηγέτη να υπογραμμίζει την ευχή όπως από δω και πέρα σε αυτούς τους αγώνες γίνει δυνατή η συμμετοχή και των τ/κ αθλητών. Ευχήθηκε στο Αζέρο Πρόεδρο και για την νίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο κ Αλίεφ φέρεται να στηρίζει τη συμμετοχή Τ/κ αθλητών στους αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης και εξέφρασε τη στήριξή του στον «λαό» του ψευδοκράτους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Home