Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν προχωρεί σε ανασχηματισμό του Κυβερνητικού σχήματος ο ΠτΔ

Offsite Team -
02.05.2019

Δεν προχωρεί σε ανασχηματισμό του Κυβερνητικού σχήματος ο ΠτΔ

Thumbnail
Έχουν ληφθεί μέτρα έτσι ώστε οι σοροί των θυμάτων να μεταφερθούν στις χώρες τους με έξοδα της κυβέρνησης ανέφερε

Αρνητικά απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν σκέφτεται να προβεί σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

"Οχι", απάντησε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

Σε δηλώσεις το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρνακα, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του έργου "Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει ότι η Κύπρος έχει εκτεθεί τις τελευταίες 15 μέρες διεθνώς και να απαντήσει σε ερώτηση με ποια μέτρα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα.

 

«Αύριο θα συναντηθώ με τους Πρέσβεις ή επιτίμους προξένους τρίτων χωρών για τους εργαζόμενους στην Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, διευκρινίζοντας πως «ο λόγος είναι για να εξαγγείλω κάποια μέτρα, έτσι ώστε να υπάρχει περαιτέρω προστασία». Οπως είπε, «μιλούμε για μερικές χιλιάδες οικογένειες στην Κύπρο, Κυπρίων εργοδοτών, που σαν αποτέλεσμα συμπεριφορών, (οι εργαζόμενοι) εγκαταλείπουν τους τόπους δουλειάς τους». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε περαιτέρω πως «μιλάμε για ένα αριθμό 3600 και τόσων καταγγελιών μέχρι στιγμής από ιδιώτες. Θα πρέπει να δούμε και πώς τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

Εκείνο που έχει σημασία, συνέχισε ο Πρόεδρος «είναι ένα, ότι θα δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα στο Γραφείο της Επίτροπου Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο θα εξετάζει κάθε παράπονο στα θέματα που αφορούν τη διαβίωση των εργαζομένων τρίτων χωρών στην Κύπρο».

Σε ερώτηση αν η Πολιτεία οφείλει μια συγγνώμη στις οικογένειες των ατόμων που χάθηκαν, ο Πρόεδρος είπε «χωρίς αμφιβολία» και πρόσθεσε πως «ήδη, έχουμε πάρει μέτρα, έτσι ώστε -  είναι κάτι θλιβερό – οι σοροί των θυμάτων να μεταφερθούν στην πατρίδα τους με έξοδα της Κυβέρνησης, ενώ έχει παρασχεθεί και ψυχολογική βοήθεια εκεί και όπου χρειαζόταν».

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να επισπεύσει κάποιες σκέψεις για επικείμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε λακωνικά «όχι».  

Home