Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν θέλει κοινή συνάντηση με ΠτΔ και Λουτ ο Ακιντζί

Offsite Team -
02.04.2019 - 21:39

Δεν θέλει κοινή συνάντηση με ΠτΔ και Λουτ ο Ακιντζί

Thumbnail
Καταλόγισε αρνητισμό στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Τ/κ ηγέτης

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι είχε χθες βράδυ συνομιλία με την ειδική σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, καταλογίζοντας ταυτόχρονα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αρνητισμό στο ζήτημα της πολιτικής ισότητας.

 

Παράλληλα, μιλώντας στο «πρακτορείο ειδήσεων» ΤΑΚ, ο κ. Ακιντζί είπε ότι  μια κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κ. Λουτ δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα,  εφόσον συνεχίζεται η αρνητική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως υποστήριξε.

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε πως η κ. Λουτ τον βολιδοσκόπησε για μια ενδεχόμενη κοινή συνάντηση, λέγοντας ότι «για μας οι διαπραγματεύσεις απλά για χάριν τον διαπραγματεύσεων έχουν τελειώσει. Εμείς δίνουμε σημασία σε διαδικασία που δεν είναι ανοικτού τέλους».

 

Όπως είπε, «εφόσον η στάση αυτή δεν αλλάζει, μια τριμερής συνάντηση με την κ. Λουτ δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα άλλο από το να δώσει εσφαλμένη αντίληψη στο κοινό, ότι κάτι συμβαίνει. Εμείς επιδιώκουμε τις πραγματικότητες και όχι τις αντιλήψεις».  

«Είναι πολύ καλά γνωστό ότι η πολιτική ισότητα είναι εν των ων ουκ άνευ», ανέφερε ο κ. Ακιντζί και συμπλήρωσε: «Όποιο και είναι το όνομα της λύσης που θα εξευρεθεί πρέπει να περιλαμβάνει την πολιτική ισότητα των Τ/κ. Δυστυχώς δεν βλέπουμε εποικοδομητική στάση για αυτό το θέμα στις άτυπες συναντήσεις με τον κ. Αναστασιάδη».  

Κατά τον κ. Ακιντζί, αν  το έργο για τους όρους εντολής βασιστεί στη δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014, άλλες συγκλίσεις και το πλαίσιο της 30ης Ιουνίου του 2017, τότε υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας.  

Υποστήριξε ακόμη ότι η ε/κ ηγεσία έχει δυσκολία να αποδεχθεί τις αρχές διαμοιρασμού και ενεργής συμμετοχής στη βάση της πολιτικής ισότητας, που υπάρχει σε αυτά τα έγγραφα. Θα πρέπει να εξηγήσουν ξεκάθαρα τι είδος λύσης οραματίζονται, είπε.  

«Όπως είπα στο τηλέφωνο στην κ. Λουτ χθες, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να συνομολογήσουμε τους όρους αναφοράς, καθώς η στάση της ε/κ πλευράς επί της πολιτικής ισότητας συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο».

Home