Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για επανένωση Κύπρου από One Cyprus

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για επανένωση Κύπρου από One Cyprus

Άρχισε σήμερα εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών - Δείτε το ρεπορτάζ της Digital Tv

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Ρουσιά

Εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών, με σκοπό την έκφραση στήριξης για λύση επανένωσης της Κύπρου, άρχισε από σήμερα η πρωτοβουλία 1Cyprus.

Η πρωτοβουλία, παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία επεξηγήθηκε το σκεπτικό της από τα μέλη της, η οποία εμφορείται καθαρά από ανησυχία και έγνοια για το μέλλον της Κύπρου. 

Η Λύση που προτείνει η ομάδα πρωτοβουλίας, είναι βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τη συναντίληψη που επιτεύχθηκε στη συνάντηση στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 2019 με τον τότε Τουρκοκύπριο ηγέτη στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη προβλήθηκαν ολιγόλεπτες οπτικογραφημένες παρεμβάσεις στο ίδιο πνεύμα και υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, το νομικό διεθνολόγο Τουμάζο Τσιελεπή, και τον πρώην Βουλευτή και Συμπρόεδρο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τάκη Χατζηδημητρίου.

Η ομάδα των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας αποτελείται από τους Φάνο Επιφανίου επιχειρηματία, Ανδρέα Μάτση επιχειρηματία, Ελευθέριο Μοντάνιο, δικηγόρο, Χρήστο Παναγιωτίδη, πολιτικό αναλυτή και εγκεκριμένο λογιστή, και Παύλο Αναστασιάδη, πρώην πρέσβη. 

Την Έκκληση αρχικά προσυπέγραψαν 150 γνωστοί Κύπριοι, προερχόμενοι από διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, και τώρα καλούνται να την προσυπογράψουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα 1Cyprus.eu οι πολίτες της Δημοκρατίας, άνω των 18 ετών, που ανήκουν στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Digital Tv

Home