Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Διαφορετικά μοντέλα λύσης» προκρίνουν Τατάρ και Οζερσάι 

Offsite Team -
22.05.2019 - 13:44

«Διαφορετικά μοντέλα λύσης» προκρίνουν Τατάρ και Οζερσάι 

Thumbnail
Ποια είναι η σύνθεση της νέας «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα  

Σύντομη αναφορά στο Κυπριακό και σε «διαφορετικά μοντέλα λύσης» που πρέπει πλέον να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, περιλαμβάνεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν το πρωί της Τετάρτης (22/5) οι πρόεδροι των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και του Λαού.

 

Το πρωτόκολλο υπογράφτηκε στην «βουλή» ενώ στην συνέχεια οι Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι μετέβησαν στο «προεδρικό» για να υποβάλουν την λίστα με τα ονόματα του νέου «υπουργικού συμβουλίου» στον Μουσταφά Ακιντζί.

 

Οι εταίροι του συνασπισμού έχουν ένα κοινό σημείο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. «Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται χωρίς τέλος εδώ και μισό αιώνα έδειξαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες έχουν εξαντληθεί τα μοντέλα ομοσπονδιακού συνεταιρισμού. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έρθουν πλέον στο τραπέζι διαφορετικά μοντέλα που θα είναι ρεαλιστικά και θα μπορούν να εφαρμοστούν στην Κύπρο».

 

Η σύνθεση του νέου «υπουργικού» έχει ως εξής: «πρωθυπουργός» ο Ερσίν Τατάρ (ΚΕΕ), «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι (ΚΛ), «υπουργός δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμπτζιάογλου (ΚΕΕ), «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Χασάν Τατσόι (ΚΕΕ), «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ (ΚΕΕ), «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ (ΚΕΕ), «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου (ΚΕΕ), «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί (ΚΕΕ), «υπουργός εργασίας», Φαίζ Σουτσιούογλου (ΚΕΕ) , «υπουργός εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς (ΚΛ) και «υπουργός συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν (ΚΛ).  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home