Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δηλώσεις Νουρή

Offsite Team -
03.11.2022 - 16:49

Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δηλώσεις Νουρή

ΥΠΕΣ: Δίνει στοιχεία σε Ελεγκτική μετά από γνωμάτευση ΝΥ
Όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας λέει το Υπουργείο

Διευκρινιστική ανακοίνωση για σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμενα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο, ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση.

Παράλληλα το ΥΠΕΣ ανέφερε ότι ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τέστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

>>> Διαβάστε επίσης: Νουρής: 1100 άτομα στο Πουρνάρα με AIDS - 800 με φυματίωση 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Επειδή δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση. 

Αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τέστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας». 

Πρόσθετα ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής την λαμβάνουν». 

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος.

Home